Novisource ziet resultaten aantrekken

Door ABM Financial News op 7 mei 2021 07:51 | Views: 1.698

Novisource ziet resultaten aantrekken
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Novisource heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de resultaten zien aantrekken. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de beursgenoteerde Business & IT consultant.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met 1,4 procent tot 3,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op 0,5 miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van het eerste kwartaal 2020.

Verder zijn de voorschotten gerelateerd aan de NOW-regeling per ultimo april 2021 volledig terugbetaald omdat het omzetverlies door de COVID-crisis uiteindelijk beperkt is gebleken, aldus Novisource.

De volledige focus op consultancydiensten zorgde voor de stijging in rendement, zo merkte de onderneming op. Novisource zei te profiteren van de goede inzetbaarheid van professionals en een aanhoudende vraag van klanten in de strategisch gekozen kennisdomeinen.

"De goede resultaten komen in belangrijke mate voort uit een hoge productiviteit en strakke sturing op de kosten. Bovendien profiteerde Novisource van relatief lage opname van vakantie", aldus het bedrijf.

De operationele ontwikkeling ligt op koers om de doelstelling voor 2021, te weten een recurring EBITDA van 1,9 miljoen euro, te realiseren, zo liet Novisource verder weten. In het eerste kwartaal lagen zowel omzet als recurring EBITDA boven de eigen begroting.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.