Wall Street koerst hoger

Door ABM Financial News op 7 mei 2021 19:45 | Views: 3.454

Wall Street koerst hoger
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De beurzen op Wall Street noteerden vrijdag hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 won 0,6 procent, de Dow Jones index steeg 0,4 procent en de Nasdaq ging 0,9 procent hoger.

De meeste aandacht gaat uit naar het maandelijkse banenrapport uit de Verenigde Staten. In april kwamen er slechts 266.000 nieuwe banen bij, waar economen vooraf rekenden op 1 miljoen nieuwe banen.

"Hoe kon iedereen er zo naast zitten?", vroeg marktanalist Michael Hewson  van CMC Markets zich af. "Een verklaring kan zijn dat veel Amerikanen een terugkeer naar de arbeidsmarkt uitstellen tot hun bijstandsuitkering verdwijnt", opperde de marktanalist.

De Amerikaanse tienjaarsrente daalde na het banenrapport even tot onder de 1,50 procent, maar veerde vervolgens weer op tot 1,57 procent. Op weekbasis daalde de rente echter 5 procent.

Voor sommige analisten is een zwak banenrapport een geruststellend teken dat de Federal Reserve niet zo snel de rente zal verhogen.

"Ik denk dat de grootste angst voorafgaand aan het banenrapport was dat het cijfer zo sterk zou zijn dat het extreme druk zou zetten op de Fed", aldus marktstrateeg JJ Kinahan van TD Ameritrade. HIj denkt dat de centrale bank na het zwakke banenrapport veel meer vooruitgang zal willen zien in de arbeidsmarkt voordat een wijziging in het monetaire beleid wordt overwegen.

De groothandelsvoorraden in de VS stegen in maart met 1,3 procent op maandbasis, waar een toename met 1,4 procent was voorzien.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond 0,7 procent hoger op 1,2154, terwijl de WTI-olieprijs licht steeg, tot net onder 65 dollar.

Bedrijfsnieuws

Nikola heeft het afgelopen kwartaal opnieuw verlies gedraaid, al werden de mijlpalen die de maker van elektrische vrachtwagens had gesteld, wel behaald. Het aangepaste verlies van 0,14 dollar was minder slecht dan verwacht. Het aandeel steeg 14 procent.

GoPro steeg zo'n 8 procent, nadat de Amerikaanse producent van actiecamera's het afgelopen kwartaal een fors lager verlies boekte op een hogere omzet.

Beyond Meat heeft het afgelopen kwartaal een groter dan verwacht verlies geboekt. Het concern zei dat de coronaviruspandemie zijn tol blijft eisen. De producent van vleesvervangers verloor 5,7 procent.

News Corp boekte het afgelopen kwartaal een 3 procent hogere omzet, gesteund door positieve wisselkoerseffecten, een solide groei bij de digitale vastgoed-, uitgeverij- en Dow Jones-divisies. Het aandeel steeg bijna 6 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
Lepre Chaun
0
De banengroei in de VS vertraagt , als teken van moeilijkheden bij het vinden van personeel.
www.miamiherald.com/news/article25123...

Goed voor Randstad USA
Tipje van sluier
0
Mega vertrouwen in up stand, elke dag groen en ATH elke dag maar.
Man aman man, lichterij, stoplosjes kopen en gam krijgen ene naar ancdre shorts. Mooi oplichting. Lokaas en in de val lopen elke keer met sh gaan.
Tipje van sluier
0
Waarom altijd anders als ik verkoop, en terug moet kopen. koop je meteen haasten ze om gan te doen, en als je verkoopt ineesn weer andere kant op.
Tipje van sluier
0
Fruts lijkenw el bitcoins , de ene hype naar andere hype is er.
En ze zeggen dat vele geen geld hebben, rekeningen niet kunnen etalen.

Men zegt toch als je in aandelen gaat, 8% verliest.
Vorieg week zeiden ze op de site 100% zit short. nauw, ik lag, het was dus groen heel de week.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.