Wall Street schudt zwak banenrapport af

Door ABM Financial News op 7 mei 2021 22:10 | Views: 7.521

Wall Street schudt zwak banenrapport af
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De beurzen op Wall Street zijn vrijdag hoger geëindigd. De S&P 500 won 0,7 procent bij een slot van 4.232,60 punten, de Dow Jones index steeg ook 0,7 procent tot 34.777,76 punten en de Nasdaq ging 0,9 procent hoger en eindigde op 13.752,24 punten.

De meeste aandacht ging uit naar het maandelijkse banenrapport uit de Verenigde Staten. In april kwamen er slechts 266.000 nieuwe banen bij, waar economen vooraf rekenden op 1 miljoen nieuwe banen.

"Hoe kon iedereen er zo naast zitten?", vroeg marktanalist Michael Hewson  van CMC Markets zich af. "Een verklaring kan zijn dat veel Amerikanen een terugkeer naar de arbeidsmarkt uitstellen tot hun bijstandsuitkering verdwijnt", opperde de marktanalist.

De Amerikaanse tienjaarsrente daalde na het banenrapport even tot onder de 1,50 procent, maar veerde vervolgens weer op tot 1,56 procent. Op weekbasis daalde de rente wel 5 procent.

Voor sommige analisten is een zwak banenrapport geruststellend omdat de Federal Reserve nu minder snel de rente zal verhogen.

"Ik denk dat de grootste angst voorafgaand aan het banenrapport was dat het cijfer zo sterk zou zijn dat het extreme druk zou zetten op de Fed", aldus marktstrateeg JJ Kinahan van TD Ameritrade. HIj denkt dat de centrale bank na het zwakke banenrapport veel meer vooruitgang zal willen zien in de arbeidsmarkt voordat een wijziging in het monetaire beleid wordt overwegen.

De groothandelsvoorraden in de VS stegen in maart met 1,3 procent op maandbasis, waar een toename met 1,4 procent was voorzien.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond 0,9 procent hoger op 1,2171.

De olieprijs is na een volatiele sessie licht gestegen. Bij een settlement van 64,90 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,3 procent duurder. Op weekbasis steeg de WTI-olieprijs ruim 2 procent.

Bedrijfsnieuws

Nikola heeft het afgelopen kwartaal opnieuw verlies gedraaid, al werden de mijlpalen die de maker van elektrische vrachtwagens had gesteld, wel behaald. Het aangepaste verlies van 0,14 dollar was minder slecht dan verwacht. Het aandeel steeg vrijdag 13,4 procent.

GoPro sloot 3,5 procent hoger, nadat de Amerikaanse producent van actiecamera's het afgelopen kwartaal een fors lager verlies boekte op een hogere omzet.

Beyond Meat heeft het afgelopen kwartaal een groter dan verwacht verlies geboekt. Het concern zei dat de coronaviruspandemie zijn tol blijft eisen. De producent van vleesvervangers verloor 7,0 procent.

News Corp boekte het afgelopen kwartaal een 3 procent hogere omzet, gesteund door positieve wisselkoerseffecten, een solide groei bij de digitale vastgoed-, uitgeverij- en Dow Jones-divisies. Het aandeel steeg 5,5 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

6 Posts
[verwijderd]
0
400 punten up, waanzin.,

Zonder FED was dit al 2% daling

Naaistreek elke eker in de nahandel op vrijdag extra up te drukken tot aan stoploss nog en dan gam nog even doen.
Zou verbodne moeten worden om na 22:00 nog 15 minuten te mogen handelen naar stoploss.

SELL in may, wat is dat nog, sprookjes van groen en up bestaan beter.
Mijn Vriend
0
Wat een foute kop.

Iets van "Banenrapport stuwt Wall Street" had de lading wel gedekt.
HenkJoh
0
Logica 2021: het gaat slechter met de economie. De productiviteit is laag en het gemis van arbeidskrachten wordt gecompenseerd door geld bij drukken en de interest laag te houden. De schulden stijgen zodat het eerste experiment van een basisinkomen in de VS wordt gecontinueerd. Beleggers vinden het prachtig!
Abandoned baby
0
Hetgeem de vraag oproept, ook voor ons: is in deze markt zitten moreel te verantwoorden?
De ath van de AEX is natuurlijk direct verbonden met dit banenrapport immers.
Iedereen heeft de mond vol van ESG, maar Wall Sreet zelf? Als je liever een verrotte economie hebt dan een goede, dat geeft te denken.....
Lepre Chaun
0
De banengroei in de VS vertraagt , als teken van moeilijkheden bij het vinden van personeel.

www.miamiherald.com/news/article25123...

centrale bank na het zwakke banenrapport veel meer vooruitgang zal willen zien in de arbeidsmarkt

Goed voor Randstad USA
jan de vakman
2
Amerika zorgde bij mij toch nog voor een mooi weekslot, want wij liftten gezellig mee omhoog op vrijdag, van de week was het weer een geweldige jojo op de beurs, steil omhoog werd opgevolgd door een snoekduik, vooral de chippers en in het bijzonder besi konden geen goed doen, het tegenvallende banenrapport zorgde voor een rentedown en daarmee voor een chipup, toch ging mijn lieveling meer dan 5% nat en het bericht, dat de nieuwe euv machines van asml giga energie slurpers zijn, vanmorgen in het FD zal de chipjes wel weer geen goed doen, vrees ik!!
Spreiding in de portefuille zorgde toch nog voor een leuke plus+2,3% , toch nog weer niet slecht voor die ouwe rauwe bouwvakker, want het aexje ging wel naar een nieuw record, maar pluste toch maar1,53%
Die leuke uitslag kwam door mijn Miele aandeel aperam er is op het moment geen betere!!, die spurte eventjes9,07% omhoog, ik heb een vooruitziende blik gehad, het koersbord bij Dalm was de aanleiding daartoe, want ik heb hem van de week, bij de dip van 42,50 nog leuk bijgekocht, van de week trakteert hij weer;kw div, bovendien wordt aperam door de overname van een rvs recykling broeder nog een stuk milieu vriendelijker en dat past naadloos bij Jan!!
Die 2e groener wordende waterstofgigant ;shell, go well!!, deze week +4,87%, heh heh, eindelijk, ik denk, dat er de komende tijd nog veel meer in het vat zit bij shelletje, want iedereen wil zodra het mogelijk is weer in die supervervuilende duiktuigen en een cruisse reisje doen, of de iets minder bedeelden, dan tochwel met de 4wieler op pad!!
Tante pos komt maandag met cijfers, de zuider en oosterburen gingen als een speer, dat oude dametje had er van de week ook best de sokken in+5,47%
Zou dat ing analistje aandelen in ordina hebben, nu dan werkte zijn plugaktie mega+8,07%
Kpn word gewoon niet naar waarde gewaardeerd, toch geloof ik dat we aan de vooravond van een dito verhaal als tante pos staan, 5g word een triomf sonate voor kpn, met de sterk versnelde uitrol van glasvezel straks!!
Vandaag volop kool uitpoten, want hij gaat subtropische temperaturen op geven, sla heb ik algedaan, want ik hoop dat de ijsheiligen al geweest zijn van het jaar, van de week bezorgden we de kranten in dikke natte sneeuwbuien, in mei!!
Morgen mogen we weer maximaal onder het WOORD komen, zo juist heb ik zitten luisteren naar de rouwdienst van een oersterke collega, als je iets niet op zijn plaats wist te krijgen op de bouw, riep dan de gebroeders maar, die waren 2x zo sterk als wij, zijn jongere broer is dramatisch verongelukt op de bouw, nu is ook de oudere gevallen door corona, na een langdurig afbraak proces, op 55 jarige leeftijd, de 1e Psalm die gezongen werd, bij de dienst, eindigt zo heel mooi; denk aan mij toch in gena, om UW goedheid eer te geven, heel graag willen we dat morgen gaan doen!!
Maandag hoop ik dat het oude dametje er als Maxima uitziet, er staat vandaag een schitterende foto van haar achter op de bijlage van het AD, ze mag binnenkort 50 kaarsjes uitblazen, heel graag draag ik ons prachtige koningsgezin op aan de Troon van de genade!! SJALOOM!!!
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.