Beursblik: PostNL onderliggend sterk

Door ABM Financial News op 10 mei 2021 08:25 | Views: 5.923

Beursblik: PostNL onderliggend sterk
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalresultaten van PostNL lieten maandagochtend een nog betere onderliggende trend zien dan al verwacht. Dit stelde analist David Kerstens van Jefferies.

De onderliggende volumegroei bij pakketten van 23 procent en een krimp bij post van 6 procent "zijn beter dan de guidance voor 2021 van respectievelijk 10 tot 12 en 8 tot 10 procent", aldus de analist.

PostNL herhaalde maandag de onlangs verhoogde outlook voor heel 2021. Uitgaande van de resultaten in het eerste kwartaal is PostNL volgens Kerstens over de rest van het jaar terughoudender dan Bpost en Deutsche Post.

Jefferies heeft een koopadvies op PostNL met een koersdoel van 5,00 euro. Vrijdag sloot het aandeel op 4,59 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Chessplayer1992
0
Ook interessant is de stijging in o.a. EBIT bij Spring en other bij parcels. Ze zeggen niets meer specifiek over de groei in bijv. boodschappen, medicijnen etc. Maar dat is gewoon recurring en goed winstgevend, verwacht ik.
No-nonsense
0
Herna durft haar nek niet uit te steken. Heeft al genoeg klappen gehad de afgelopen jaren. Logisch dat ze veel te voorzichtig is.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.