Beursblik: Aegon operationeel sterk

Door ABM Financial News op 12 mei 2021 09:59 | Views: 6.817

Beursblik: Aegon operationeel sterk
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Het operationele resultaat van Aegon in het eerste kwartaal was ruim boven verwachting, ondanks de negatieve impact van de coronaviruspandemie. Dat stelde Morgan Stanley woensdag in een reactie.

Het operationele resultaat was 14 procent hoger dan verwacht op 431 miljoen euro, ondanks een negatieve impact van het coronavirus van 72 miljoen euro, die iets groter was dan Morgan Stanley had voorzien.

Ook de nettowinst van 386 miljoen euro was hoger dan verwacht door eenmalige posten, waaronder de verkoop van een Amerikaans bedrijfsonderdeel en een herziening van aannames in Nederland.

Verder lijkt Aegon solide progressie te boeken met diens strategische doelen, met een beter dan verwachte aanwas van operationeel kapitaal en vrije kasstroom, stelde de Amerikaanse zakenbank.

De solvabiliteit was iets lager dan verwacht.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies en koersdoel van 4,00 euro. De bank denkt dat het aandeel Aegon het beter zal doen dan die van sectorgenoten.

Het aandeel stond woensdag 0,8 procent hoger op de Amsterdamse beurs. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.