Resultaten Pharming onder druk

Door ABM Financial News op 13 mei 2021 07:17 | Views: 16.486

Resultaten Pharming onder druk
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft in de eerste drie maanden van 2021 de omzet en winst onder druk zien staan. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Leidse biotechbedrijf.

De coronacrisis leidde in de eerste maanden van dit jaar tot lagere volumes en een afname van de toestroom aan nieuwe patiënten. 

"Zoals we eerder al ondervonden heeft de COVID-19-pandemie geleid tot verkoopschommelingen van kwartaal op kwartaal. De resultaten in het eerste kwartaal van 2021 werden in de VS negatief beïnvloed door een aanzienlijke stijging van het aantal COVID-19-gevallen eind 2020 en begin 2021", aldus CEO Sijmen de Vries in een toelichting.

"Tegen het einde van het eerste kwartaal 2021 was sprake van een kentering, wat leidde tot een aanzienlijke toename van het aantal nieuwe patiënten", meldde Pharming evenwel.

De omzet daalde in het eerste kwartaal op jaarbasis met 20 procent naar 43,6 miljoen dollar en de nettowinst daalde van 9,3 naar 8,5 miljoen dollar, een afname met 9 procent. De winstdaling bleef volgens Pharming beperkt door "een aanzienlijke afname" van de financieringslasten.

Aan het einde van maart had Pharming bijna 209 miljoen dollar in kas. Dat was flink meer dan de 150 miljoen dollar een jaar eerder.

Pharming gaf geen concrete financiële outlook voor heel 2021 af. Wel rekent de onderneming op een terugkeer naar groei van de inkomsten uit de verkoop van Ruconest. Ook rekent Pharming op "behoud van de nettowinst gedurende het jaar".

"We verwachten daarom geen aanvullende financiering nodig te hebben voor de continuïteit van de huidige activiteiten."

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

8 Posts
LL
0
De omzet daalde 38,5% op kwartaalbasis (rekening houdende met een ECB reference exchange rate van 1.1929 over Q4 2020). Voor een historisch overzicht in euro's (zie bijlage).
Bijlage:
EK-sight-ing-trader
4
Net als bijna iedereen tijdens deze crisis, hebben ze een klap gehad, maar hun kas positie is goed en het is een gezond bedrijf met goede vooruitzichten.
EK-sight-ing-trader
1
valt me alles bij elkaar nog mee ze hebben erg lang weerstand kunnen bieden tegen de gevolgen van de crisis....

petje af...
poicephalus
4
EK-sight-ing-trader
3
ze hebben WINST !!!!!!!!!!!!!!!!!gemaakt ,

maar 1,1 miljoen minder tov vorig jaar... gek he er is een CRISIS gaande...

en ze hebben meer dan 200 Miljoen op zak....CASH

Maar gelijk breekt er overdreven paniek uit ...

man man man wat doen al die lieden hier als ze daar niet tegen kunnen ?? angst hazen
Isildur1
0
Het toont aan dat het bedrijf gevaarlijk is om in te beleggen met 1 product. Even tegenwind en het bedrijf ligt op zijn gat.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront