Beursblik: ING haalt Sif van verkooplijst

Door ABM Financial News op 17 mei 2021 09:32 | Views: 4.701

Beursblik: ING haalt Sif van verkooplijst
Beeld: Sif

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft maandag het advies voor Sif verhoogd van Verkopen naar Houden en het koersdoel van 10,50 naar 15,60 euro.

Analist Tijs Hollestelle schreef dat hij "duidelijk de kracht" heeft onderschat van een herwaardering van aandelen in hernieuwbare energie, zoals Sif. Hij onderstreept dat veel nieuw geld de weg naar ESG-beleggingen weet te vinden. En Sif is volgens de analist een ideale manier om blootstelling te hebben aan de Europese offshore windmarkt. Die markt heeft ook "erg gezonde" groeivooruitzichten. 

Voor dit jaar rekent ING op een EBITDA bij Sif van 40 miljoen euro, ofwel circa 10 miljoen euro per kwartaal, waar de Roermondse funderingsspecialist in het eerste kwartaal met 8,1 miljoen euro iets onder zat.

Het aandeel Sif steeg maandag 3,2 procent naar 16,10 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
EuroFool
0
Echt indrukwekkend dit soort advies. Zeker omdat de koers al geruime tijd ruim boven hun advies zit.
EuroFool
0
En oh ja, je moet zeker nu ook bij ING gaan beleggen, zeker door hun top-analisten... ??
Nuchtere Kijk Op
0
Gisteren op TV bij WNL Op Zondag. Vanaf minuut 23.00 President-directeur Marjan van Loon van Shell Nederland over de nieuwe doelen van Shell. Waaronder grootschalig windenergie op zee ;-) Need she say more? >>

www.npostart.nl/wnl-op-zondag/16-05-2...
Nuchtere Kijk Op
0
Mensen die ING volgen hebben niet bepaald de beste trackrecord. Ik kan VEEL voorbeelden geven die bv. NIET kloppen met hun analyses. Echter als SIF goed schakelt en klaar is voor echt DIE te verwachten order explosies, dan valt er pas serieus geld te verdienen. In zo'n situatie zijn ze nog nooit geweest die eraan zit te komen. Echter alles hangt af, of ze straks klaar zijn om dan grotere orders te kunnen inpassen met hogere marges. Echt, luister wat bv. Shell allemaal verwacht enz. Niet alleen Shell overigens. De energie transitie crisis wil ik het bijna noemen, wordt nog groter dan gedacht. En windenergie moet wel op zee, i.p.v. op het druk bevolkte NL (lees in onze achtertuin).
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.