Enorme winst voor Baidu

Door ABM Financial News op 18 mei 2021 13:05 | Views: 9.860

Enorme winst voor Baidu
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Baidu heeft in het eerste kwartaal de omzet met 25 procent zien stijgen en de winst zien exploderen dankzij een boekwinst op investeringen. Dit maakte de Chinese zoekmachine met een notering in New York dinsdagmiddag bekend.

De nettowinst kwam uit op 25,7 miljard yuan. Dat is echter inclusief een boekwinst van 23,7 miljard yuan op langetermijn investeringen, en dan met name die in Kuaishou Technology.

De omzet steeg met een kwart op jaarbasis tot 28,1 miljard Chinese yuan, omgerekend 4,2 miljard dollar. Op kwartaalbasis daalde de omzet echter met 7 procent.

De operationele winst daalde met 44 procent in vergelijking tot een kwartaal eerder, tot 2,8 miljard yuan.

Het aandeel maandelijks actieve gebruikers van de Baidu App steeg tot 558 miljoen, aldus de internetreus.

Outlook

Voor het lopende kwartaal rekent Baidu op een omzet van 29,7 tot 32,5 miljard yuan, wat zou neerkomen op stijging op jaarbasis van 14 tot 25 procent.

Het aandeel Baidu, genoteerd aan de Amerikaanse Nasdaq, lijkt dinsdag bijna 4 procent hoger te openen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
objectief
1
Diverse cijfers: enerzijds enorme boekwinst en forse omzetstijging op jaarbasis, maar lagere operationele winst en omzet op kwartaalbasis. Wat is per saldo de conclusie over deze cijfers??
g.raaier
0
quote:

objectief schreef op 18 mei 2021 13:44:

Diverse cijfers: enerzijds enorme boekwinst en forse omzetstijging op jaarbasis, maar lagere operationele winst en omzet op kwartaalbasis. Wat is per saldo de conclusie over deze cijfers??
Eenmalige meevaller is natuurlijk top.

Raar dat de omzet vergeleken wordt met q4 vorig jaar. De omzet ten aanzien van q1 vorig jaar is 25% hoger . Marge is wel iets minder ruim door gestegen kosten. Ex eenmalige opbrengsten een wpa van $1,93.

Stel dat ze dit jaar in totaal 10 dollar per aandeel verdienen dan betaal je nog geen 20x de winst. Voor een groeiaandeel alles behalve duur in mijn ogen.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.