Galapagos start nieuwe studie naar filgotinib

Door ABM Financial News op 18 mei 2021 22:37 | Views: 14.554

Galapagos start nieuwe studie naar filgotinib
Beeld: Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos is begonnen met een fase-4-studie naar in de praktijk behaalde resultaten met het middel filgotinib, om meer inzicht te krijgen in de werkzaamheid en veiligheid. Dat maakte het biotechbedrijf dinsdag bekend.

De eerste deelnemer is gerekruteerd, meldde Galapagos. Het bedrijf wil 1.500 patiënten met reumatoïde artritis in heel Europa betrekken in het onderzoek, dat kijkt naar de werkzaamheid, veiligheid en de uitkomsten die de patiënten zelf rapporteren, terwijl zij maximaal twee jaar het middel filgotinib krijgen toegediend.

De rapporten van patiënten zullen via mobiele communicatiemiddelen worden verzameld.

Galapagos hoopt met het onderzoek patiënten in beeld te krijgen die bij de gerandomiseerde en placebogecontroleerde onderzoeken niet meededen vanwege de strenge selectiecriteria. Dit zou  een sterkere wetenschappelijke basis opleveren voor het juiste gebruik van het middel.
 
Het onderzoek hoopt op betere inzichten in de effecten van vroege behandeling op pijn en vermoeidheid bij patiënten. Ook wil men onderzoeken hoe lang patiënten de behandeling doorzetten en of behandelingseffecten of kenmerken van patiënten daarbij een rol spelen.

Het aandeel Galapagos kreeg eind vorig jaar een harde klap nadat de Amerikaanse toezichthouder filgotinib niet goedkeurde voor de Amerikaanse markt. de Amerikaanse partner Gilead stapte toen uit het project in de VS en liet aan Galapagos de leidende rol voor het middel in Europa.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
mamaloe
0
Alweer daalt de koers te hard, of was er gister weer dump om voor dit nieuws eff in te slaan en vandaag winst te pakken. Dan was het gister pure voorkennis.
wiegveld
0
Is een verplichting en zeker niet vrijwillig.
EMA vraagt vaak om dit soort studies in kader risk management programma’s.
Denk ook aan Xeljanz praktijk data van eind februari 2021
xkinkykongx
0
Je zou maar boven de 100 zijn ingestapt. Dan moet je dus vasthouden tot na onderzoek en dan hopen dat het goed komt ? Beter uitstappen en iets zoeken met 20% opwaarts potentieel ? Ik zit er gelukkig niet in.
Goldfish1080
0
quote:

xkinkykongx schreef op 19 mei 2021 09:23:

Je zou maar boven de 100 zijn ingestapt. Dan moet je dus vasthouden tot na onderzoek en dan hopen dat het goed komt ? Beter uitstappen en iets zoeken met 20% opwaarts potentieel ? Ik zit er gelukkig niet in.
Dit aandeel heeft zeker opwaarts potentieel. Echter moet je net als bij andere speculatieve pharma wel een lange adem en een flinke dosis geluk hebben. Eerlijk vind ik dat Galapagos nu wel flink goedkoop is. Ik begrijp dat de meningen daar over kunnen verschillen maar de potentie is er zeker en gezien alle lijken nu wel uit de kast zijn is er weer kans op wat beter nieuws.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront