KPN en APG starten uitrol glasvezel

Door ABM Financial News op 9 juni 2021 18:01 | Views: 4.242

KPN en APG starten uitrol glasvezel
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) KPN en APG beginnen met de aanleg van glasvezel in een joint venture, nu deze goedkeuring heeft gekregen van mededingingswaakhond ACM.

Het bedrijf, Glaspoort genaamd, wil ongeveer 750.000 huishoudens en 225.000 bedrijven aansluiten op glasvezel en investeert daarin de komende vijf jaar ruim 1 miljard euro. Dat zijn overigens 75.000 huishoudens meer dan aanvankelijk beoogd.

Naar verwachting komen er dit jaar al meer dan 70.000 glasvezelverbindingen. 

Het doel is om de digitalisering van Nederland verder te versnellen door glasvezel uit te rollen in de meer afgelegen gebieden. 

De werkzaamheden leveren ruim 1.000 banen op en een "aantrekkelijk rendement" voor de pensioenfondsklanten van APG en hun deelnemers, stelden de bedrijven.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
jan de vakman
1
Nou, dat verdient morgen toch minstens een plus van een duppie, zo'n mooie dienstverlening aan de nederlandse samenleving!!
guusje
0
APG eerste klas goed beheerd pensioenfonds die geen tekorten kent dus prima deal voor KPN en APG.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.