KLM trekt stekker uit Air Antwerp - media

Door ABM Financial News op 15 juni 2021 07:53 | Views: 4.142

KLM trekt stekker uit Air Antwerp - media
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) KLM heeft de stekker uit zijn Belgische deelneming Air Antwerp getrokken, omdat de grootaandeelhouder geen toekomst meer ziet weggelegd voor de kleine regionale maatschappij. Dit schreef Het Financieele Dagblad dinsdag.

Air Antwerp bestond sinds mei 2019 en verzorgde lijnvluchten tussen Antwerpen en London City Airport, dicht bij het zakencentrum van de Britse hoofdstad. Het deed dat met een Fokker 50, een tweemotorig passagiersvliegtuig voor ongeveer vijftig passagiers.

Van een faillissement is overigens geen sprake. De vennootschap wordt ontbonden. Air Antwerp zal pogen zijn leveranciers en andere schuldeisers terug te betalen.

Dit voorjaar werd er nog wel een bod uitgebracht op Air Antwerp, maar de partijen kwamen niet tot overeenstemming, aldus de krant.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.