Beursupdate: AEX hoger geopend

Door ABM Financial News op 16 juni 2021 09:14 | Views: 2.865

Beursupdate: AEX hoger geopend
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag licht hoger geopend. Kort na opening van de beurs, koerste de AEX 0,4 procent hoger tot 733,80 punten.

Onder de hoofdaandelen trok Just Eat Takeaway.com de kar met een plus van 1,5 procent. Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell won 0,9 procent. Besi en ASMI leverden juist 0,6 procent in.

In de AMX won OCI 3,1 procent op 22,92 euro. Morgan Stanley verhoogde het koersdoel voor OCI van 23,0 naar 26,50 euro met handhaving van het Overwogen advies. Het nieuwe koersdoel wordt ingegeven door de gunstige vooruitzichten voor de winstgevendheid en de toekomstige kasstroom. OCI profiteert volgens Morgan Stanley nog altijd van de prijsstijgingen voor stikstof en methanol.

Verder stegen SBM Offshore en Aperam tot 1,3 procent. Galapagos droeg de rode lantaarn met een min van 1,1 procent.

Onder de kleine aandelen won Wereldhave 1,5 procent, terwijl Avantium 0,7 procent verloor. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.