Update: Volksbank geeft vijfjarige groene obligaties uit

Door ABM Financial News op 16 juni 2021 14:06 | Views: 4.996

Update: Volksbank geeft vijfjarige groene obligaties uit
Beeld: Volksbank

(ABM FN-Dow Jones) Volksbank heeft op 15 juni 500 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van vijfjarige groene obligaties. Dat maakt de bank zonder beursnotering woensdag bekend.

De obligaties, met een couponrente van 0,25 procent, werden uitgegeven tegen een koers van 99,421.

Met de groene obligaties richt de Volksbank zich op beleggers die maatschappelijk verantwoord willen beleggen en sterk geëngageerd zijn om bij te dragen aan verduurzaming. De obligaties dragen positief bij aan het klimaat en aan het behalen van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties en de EU, aldus Volksbank.

Het is de tweede SNP-obligatie die Volksbank uitgeeft na de zevenjarige lening van februari dit jaar. Voor eind 2023 verwacht de Volksbank 2 miljard tot 2,5 miljard euro op te halen met dit instrument.

Update: om meer informatie toe te voegen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.