Beursblik: verkoop T-Mobile Nederland deert KPN niet

Door ABM Financial News op 17 juni 2021 11:13 | Views: 5.103

Beursblik: verkoop T-Mobile Nederland deert KPN niet
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Een nieuwe eigenaar voor T-Mobile Nederland zou onzekerheid kunnen geven over de marktstructuur voor KPN, maar UBS blijft positief  over het Nederlandse telefoniebedrijf. Dat stelde de Zwitserse zakenbank donderdag in een rapport.

Deutsche Telekom wil zijn Nederlandse mobiele dochter verkopen, meldde persbureau Reuters, en private-equity-investeerders zoals KKR, EQT, Warburg Pincus en de Franse ondernemer Xavier Niel worden genoemd als mogelijke bieders.

EQT en KKR hebben al glasvezel-activiteiten in Nederland, wat tot synergievoordelen kan leiden. Beide bedrijven hebben recent ook interesse getoond in KPN, maar die avances werden door het Nederlandse telecombedrijf niet beantwoord. 

Als Niel T-Mobile Nederland koopt, zou dat kunnen leiden tot speculatie dat hij de Nederlandse markt wil 'disrupten', wat beleggers als negatief voor KPN zouden kunnen zien. In Zwitserland viel een telecomovername door Niel overigens minder verstorend uit dan de markt vreesde, schreef analist Polo Tang.

UBS blijft positief over KPN gezien de stabilisatie van de omzet en een mogelijk dividendrendement van meer dan 10 procent inclusief aandeleninkopen.

Ook blijft een overnamescenario mogelijk en de daarbij behorende premie ia nog maar ten dele in de koers verwerkt, denkt  UBS.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.