Omzet BlackBerry loopt terug

Door ABM Financial News op 24 juni 2021 23:42 | Views: 2.007

Omzet BlackBerry loopt terug
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BlackBerry heeft in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar een lagere omzet behaald dan in de drie maanden ervoor en dezelfde periode een jaar eerder, maar het verlies nam tegelijkertijd ook af. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van het Canadese bedrijf.

In de verslagperiode kwam de omzet uit op 174 miljoen Amerikaanse dollar, met 43 miljoen dollar aan opbrengsten uit Internet of Things. 

Drie maanden maanden eerder behaalde BlackBerry nog een omzet van 210 miljoen dollar en in het eerste kwartaal een jaar eerder 206 miljoen dollar. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een omzet van rond de 169,5 miljoen dollar.

De brutomarge van 65,5 procent lag ruim onder de 72,4 procent een kwartaal eerder en 69,4 procent in het eerste kwartaal een jaar geleden.

Het operationele verlies van 58 miljoen dollar en nettoverlies van 62 miljoen dollar waren wel een stuk lager dan de verliezen die afgelopen kwartaal en een jaar eerder in de boeken kwamen.

Het verlies van 0,05 dollar per aandeel was beter dan de 0,06 dollar waar analisten op rekenden.

In de nabeurshandel op Wall Street steeg BlackBerry donderdag bijna 2 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.