Beursblik: forse desinvestering Aalberts goed nieuws

Door ABM Financial News op 5 juli 2021 14:02 | Views: 3.525

Beursblik: forse desinvestering Aalberts goed nieuws
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De twee desinvesteringen die Aalberts maandag heeft aangekondigd zijn significant en passen in de strategie om de marges structureel te verbeteren en meer focus aan te brengen. Dat stelde ING in een reactie.

De verkoop van Lasco Fittings en Adex is samen goed voor meer dan 5 procent van de omzet van Aalberts, met jaaromzetten van respectievelijk circa 150 miljoen dollar en 10 miljoen euro.

ING verwacht dat de onderdelen een redelijk bedrag zullen opbrengen, van 7 tot 9 keer het EBITDA-resultaat, omdat Aalberts vaak onderdelen verkoopt die wel zeer winstgevend zijn met een goede kasstroom, maar minder aantrekkelijke groeimarkten hebben.

Analist Tijs Hollestelle van ING is derhalve positief over de desinvesteringen.

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 45,00 euro voor Aalberts. Het aandeel stond maandagmiddag 0,1 procent hoger op 46,04 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.