Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Just Eat Takeaway.com

Door ABM Financial News op 16 juli 2021 09:58 | Views: 7.454

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Just Eat Takeaway.com
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft vrijdag het koersdoel voor Just Eat Takeaway.com verlaagd van 140,00 naar 120,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

De tussentijdse handelsupdate van de maaltijdbezorger gaf wat meer kleur aan de EBITDA-ontwikkeling, maar voor concrete details is het wachten op de volledige halfjaarcijfers die halverwege augustus verschijnen, zo stelde analist Michael Roeg.

Degroof hield in zijn modellen rekening met een consolidatie van Grubhub in het tweede kwartaal, maar Roeg paste dit aan naar het derde kwartaal, omdat de consolidatie pas plaatsvond op 15 juli.

Degroof verlaagde bovendien de ramingen voor de aangepaste EBITDA voor Grubhub en voor Canada voor het derde kwartaal, omdat Just Eat Takeaway.com hier tijdelijk de impact zal voelen van bepaalde feebeperkingen. Deze beperkingen zullen volgens Roeg spoedig verdwijnen, maar niet op de eerste dag van het derde kwartaal.

Volgens de analist is het pad richting winstgevendheid toch wat langer dan verwacht. Als gevolg verlaagde Roeg de winsttaxaties en kwam zodoende uit op een lager koersdoel.

Het aandeel Just Eat Takeaway.com verloor vrijdag nog eens 3,0 procent op 66,42 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.