Beursblik: ASML bevestigt goede vooruitzichten

Door ABM Financial News op 21 juli 2021 09:31 | Views: 3.626

Beursblik: ASML bevestigt goede vooruitzichten
Beeld: ASML

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft een erg sterke kwartaalupdate afgegeven. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING woensdag.

"De resultaten waren conform verwachting […] de brutomarge viel hoger uit dankzij meer software-upgrades. Dit resulteerde in een meevaller voor de EBIT van 7 procent", aldus Hesselink.

Hij benadrukte verder de instroom van 8,3 miljard euro aan orders, een record. 

"Al met al is de toon erg positief ten aanzien van de vraag voor 2021 en daarna", meent Hesselink, die een koopadvies op ASML heeft met een koersdoel van 650,00 euro.

Hesselink verwacht dat de analistenconsensus met ongeveer 5 procent omhoog kan voor de omzet en zelfs met 10 procent voor de EBIT.

"We rekenen erop dat de boodschap van ASML op de beleggersdag in september een flinke steun in de rug zal zijn voor het komende decennium", aldus Hesselink.

Het aandeel ASML steeg woensdag 4,4 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.