Dow overtreft verwachtingen

Door ABM Financial News op 22 juli 2021 12:47 | Views: 2.724

Dow overtreft verwachtingen
Beeld: Dow Inc

(ABM FN-Dow Jones) Dow Inc. heeft het afgelopen kwartaal een hogere omzet geboekt, dankzij een stijging van de prijzen met 53 procent Dit bleek donderdag na publicatie van de kwartaalcijfers van het Amerikaanse chemiebedrijf.

Dow boekte een nettowinst van 1,9 miljard dollar, ofwel 2,51 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 217 miljoen dollar, ofwel een verlies van 0,31 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De voor bijzondere posten aangepaste winst bedroeg 2,72 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 8,4 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2020 naar 13,9 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Maar ook op kwartaalbasis namen de verkopen met 17 procent toe.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 2,47 dollar per aandeel op een omzet van 13,1 miljard dollar.

De verkoop van verpakkingen en bijzondere kunststoffen steeg op jaarbasis met 78 procent tot 7,1 miljard dollar. De omzet van de tak Performance Materials en Coatings steeg met 33 procent tot 2,2 miljard dollar.

Het aandeel Dow noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent hoger.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.