Inkomsten Flow Traders dalen naar meer normaal niveau

Door ABM Financial News op 23 juli 2021 07:43 | Views: 7.465

Inkomsten Flow Traders dalen naar meer normaal niveau
Beeld: Flow Traders

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders heeft in het tweede kwartaal de inkomsten en de winst zien terugvallen in vergelijking tot de eerste drie maanden van dit jaar, zoals analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers ook hadden voorzien. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de resultaten van de Amsterdamse flitshandelaar.  

Flow Traders zag op kwartaalbasis de handelsinkomsten dalen van 142,2 miljoen naar 94,4 miljoen euro. Vorig jaar in het tweede kwartaal lagen deze inkomsten nog op 230 miljoen euro.

De flitshandelaar noemde het afgelopen kwartaal een "meer genormaliseerde" markt. In alle regio's daalden de inkomsten, waarbij die in de Amerika's zelfs ruimschoots halveerden.

De operationele kosten daalden op kwartaalbasis eveneens, van 63,0 naar 54,1 miljoen euro. Eind juni had Flow Traders 577 mensen in dienst, tegenover 566 eind maart.

De EBITDA kwam afgelopen kwartaal uit op 40,3 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 28,7 miljoen euro. In de eerste drie maanden van dit jaar verdiende Flow Traders nog 61,6 miljoen euro.

Een consensus opgesteld door Flow Traders zelf wees op netto handelsinkomsten van 90,0 miljoen euro. De consensus rekende verder op een EBITDA van 39 miljoen euro en een nettowinst van 29 miljoen euro.

Flow Traders heeft het inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 20 miljoen euro inmiddels afgerond en begint per vandaag met een nieuw inkoopprogramma ter waarde van 20 miljoen euro.

Flow Traders keert een interimdividend uit van 1,00 euro per aandeel. Het aandeel noteert op 17 augustus ex-dividend.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
JJMM
0
op deze koers mooi moment om afscheid te nemen van Flow... was een heerlijk ritje en paar mooie dividenden. Pak het weer op rond de 20.
objectief
3
quote:

JJMM schreef op 23 juli 2021 08:47:


op deze koers mooi moment om afscheid te nemen van Flow... was een heerlijk ritje en paar mooie dividenden. Pak het weer op rond de 20.


Dat wordt tot ziens in 3021!!
Daan W.
1
Dit was een normaal kwartaal met een EPS van 0,66. Flow handelt momenteel op een P/E ratio van 34,34 / (4 * 0,66) = 13. Dat is spot goedkoop in deze markt. Plus, Flow is een hedge op dalende beurzen, dan verdienen zij namelijk bakken met geld. Al met al een goede aanvulling op mijn portefeuille. Mocht de koers verder wegzakken dan zal ik zeker niet wat bijkopen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.