Beursblik: lichte daling resultaten KPN verwacht

Door ABM Financial News op 26 juli 2021 12:06 | Views: 3.292

Beursblik: lichte daling resultaten KPN verwacht

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het tweede kwartaal van 2021 iets minder gepresteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de analistenconsensus die het telecombedrijf zelf heeft gepubliceerd.

De gemiddelde voorspelling voor de aangepaste EBITDA na leases ligt op 584 miljoen euro, waar dat in het tweede kwartaal van vorig jaar nog 585 miljoen euro was en in het afgelopen eerste kwartaal 568 miljoen euro.

De omzet daalde volgens de analisten vermoedelijk ook nipt op jaarbasis, van 1.292 naar 1.283 miljoen euro.

Onder de streep resteerde vermoedelijk een nettowinst van 130 miljoen euro, 5 miljoen euro minder dan een jaar eerder.

De vrije kasstroom daalde op jaarbasis naar verwachting van 177 naar 170 miljoen euro.

Outlook

KPN rekent voor dit jaar op een vrije kasstroom van circa 765 miljoen euro, waardoor een dividend over 2021 van 13,6 cent per aandeel mogelijk is. De aangepaste EBITDA na leases zal dit jaar uitkomen op 2.345 miljoen euro en de investeringen op 1,2 miljard euro, denkt KPN.

De consensus mikt voor 2021 op een vrije kasstroom van 768 miljoen euro en een aangepaste EBITDA na leases van 2.349 miljoen euro.

KPN opent dinsdag voorbeurs de boeken. Maandag daalde het aandeel licht tot 2,70 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
M M
0
Lijkt me interessant om te horen wat nieuwe glasvezel aansluitingen doen. Geeft inzicht in de komende periode.
Analyse001
0
Lijkt me logische... Ik heb laatst de klantenservice moeten bellen, ze zijn je liever kwijt dan rijk. Je snapt niet dat dit bedrijf uberhaubt nog bestaat.
GoldenRobbie
0
ik ben juist erg positief over de glasvezel...als het doen en uitvoeren zoals bij mij wordt het nog wat
jan de vakman
0
Bij ons komt kpn binnen door de 2 koperdraadjes van de telefoon, toch is het tv beeld veel mooier en scherper dan dat van ziggo met hun afgeschermde coax kabel, ik denk dat het modem van kpn vele malen beter is dan die rommel van ziggo, kpn is nog eens leuk voordeliger en nu al een jaar storingvrij, ook dat heeft ziggo nooit geleverd, ons kpnnetje moet met die grote pensioenboer vet gaan stijgen,glasvezel zal wel helemaal superkwaliteit zijn, ze kunnen wat mij betreft als een raket verder uitrollen!!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.