Amerikaanse huizenprijzen blijven stijgen

Door ABM Financial News op 27 juli 2021 15:36 | Views: 2.676

Amerikaanse huizenprijzen blijven stijgen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Huizenprijzen in de grootste stedelijke regio's van de Verenigde Staten zijn in mei nog harder gestegen. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van Standard & Poor's Case-Shiller.

De huizenprijzen in de tien grootste regio's stegen op jaarbasis met 16,4 procent. Dat was een toename van 14,5 procent in april.

Op maandbasis was er sprake van een toename met 1,9 procent. Een maand eerder was er op maandbasis een plus van 2,0 procent.

In de twintig grootste regio's was de stijging in mei op jaarbasis nog iets sterker, namelijk 17,0 procent, tegenover een plus van 15,0 procent in april. Op maandbasis was er een prijsstijging van 2,1 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
beleggertje2020
0
Nou nou , dat betekent dus hele forse basis-inflatie in het verschiet. Als huizen zo hard stijgen , wil iedereen veel meer verdienen , dus hyper-inflatie is in aantocht ! Dat versterkt elkaar m.i.
Geldaap
0
Nee, want voor de woonlasten moet je ook met de hypotheekrente rekening houden. De huizenprijzen zijn nu wel een stuk hoger dan pakweg 15 jaar geleden, maar doordat de hypotheekrente zo hard is gedaald zijn de maandlasten vrijwel gelijkgebleven.

Tip: kijk voor de grap eens wat een ounce goud 15 jaar geleden koste en vergelijk de huidige huizenprijzen met die van 15 jaar geleden in goud!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.