Europese beurzen hoger gesloten

Door ABM Financial News op 28 juli 2021 18:35 | Views: 2.580

Europese beurzen hoger gesloten
Beeld: EC

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,7 procent tot 461,70 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,3 procent op 15.570,36 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,2 procent op 6.609,31 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent hoger op 7.016,63 punten.

"Er wordt momenteel naar richting gezocht", zei marktanalist Aoifinn Devitt van Moneta Group. "De markt ziet zich gesteund door het feit dat er veel kapitaal aan de zijlijn staat, wachtend op een kans om in te kunnen stappen, en dat betekent dat eventuele correcties van zeer korte duur zijn", aldus Devitt.

De grootste kwetsbaarheid van de markt op dit moment is volgens Devitt de voortdurende steun van centrale banken. De vraag is hoe de markt zich houdt als die steun wegvalt.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen in augustus ongewijzigd bleef. De vertrouwensindex kwam weer uit op 0,3 procent negatief.

De euro/dollar noteerde op 1,1808. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1815 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1814 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 0,5 procent hoger, nadat uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week zijn gedaald.

Bedrijfsnieuws
 
BASF heeft woensdag de onlangs verhoogde outlook voor 2021 herhaald. In het tweede kwartaal behaalde BASF een omzet van 19,8 miljard euro, een stijging van 56 procent. Topman Brudermüller wees op zowel stijgende volumes als prijzen in alle regio's en segmenten. Het aandeel daalde circa 1,0 procent.

Adecco heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de resultaten duidelijk zien stijgen. De uitzender verwacht dat de omstandigheden in het derde kwartaal verder zullen aantrekken, met een sterke omzetontwikkeling op jaarbasis. Het aandeel verloor 7,5 procent.

Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd. Een meevaller was dat er nog maar nauwelijks voorzieningen voor slechte leningen hoefden te worden getroffen. Het aandeel verloor circa 1,o procent. Het aandeel van Deutsche Boerse noteerde 2,0 procent lager.

Ook bij Barclays gaat het goed. Barclays zag in het tweede kwartaal de winst voor belastingen significant stijgen en overtrof daarmee de niveaus van voor de coronacrisis en ook de marktverwachtingen. Het aandeel won 2,4 procent.

ASMI steeg met 0,5 procent na meevallende cijfers, nadat de halfgeleiderspecialist begin deze maand al liet weten dat de resultaten ruim boven de eerder afgegeven outlook zouden uitkomen. Vooral de orderinstroom oogt sterk, merkten analisten op. De grootste stijger in Amsterdam was Prosus met 6,6 procent. Met een grote blootstelling aan het Chinese Tencent kreeg het aandeel Prosus de afgelopen dagen flinke tikken te verwerken.

Tussenstanden Wall Street
 
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 4.402,64 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,6 procent in het groen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.