Beursblik: subtiele verandering in taal Fed bij rentebesluit

Door ABM Financial News op 28 juli 2021 20:39 | Views: 5.773

Beursblik: subtiele verandering in taal Fed bij rentebesluit
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de verandering in de taal van de persverklaring van de Federal Reserve maar minimaal was, daalde EURUSD met meer dan 0,3 procent na de publicatie van het rentebesluit. Dit zei valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe woensdag in reactie op het rentebesluit van de Fed.

"De Fed wijzigde de formulering over de voortgang van het economische herstel van “totdat er substantiële verdere vooruitgang is geboekt in de richting van de maximale werkgelegenheids- en prijsstabiliteit doelstellingen” naar “totdat de economie vooruitgang heeft geboekt in de richting van deze doelstellingen”, zei Sammani. 

"Een subtiel verschil, maar genoeg om markten ervan te overtuigen dat een eerdere aankondiging van de QE tapering tijdlijn eraan zit te komen. Deze aankondiging vindt waarschijnlijk in september of december plaats", zei de analist.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.