Video: negatieve correlatie aandelen en obligaties sneuvelt

Door ABM Financial News op 29 juli 2021 13:36 | Views: 2.344

Video: negatieve correlatie aandelen en obligaties sneuvelt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) In alle sectoren was de correlatie tussen aandelen en obligaties de afgelopen vijf jaar negatief, maar daar is nu verandering in gekomen. Dat vergt aanpassingen van beleggers volgens Director of Research Multi Asset Grethe Schepers van Fidelity International voor de camera van ABM Financial News.

Twee decennia lang voerde de negatieve correlatie tussen aandelen en obligaties de boventoon, waardoor beleggers gespreide portefeuilles konden samenstellen en een deel van het aandelenrisico konden afdekken door obligaties, zei Schepers. Maar in het kielzog van de coronacrsis is die correlatie aan het draaien. Is dit een tijdelijk effect of blijvend, en wat zijn de gevolgen voor beleggers?

Klik hier voor: negatieve correlatie aandelen en obligaties sneuvelt

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.