Beursblik: Air France-KLM zet herstel in

Door ABM Financial News op 30 juli 2021 09:45 | Views: 5.000

Beursblik: Air France-KLM zet herstel in
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de eigen verwachtingen en die van analisten overtroffen. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder van ING.

Air France-KLM realiseerde een positieve kasstroom dankzij nieuwe boekingen, terwijl de luchtvaarder een positieve EBITDA verwacht in het lopende derde kwartaal. De resultaten uit luchtvrachtverkeer noemde Mulder sterk, terwijl het passagiersvervoer juist wat achterbleef.

Zowel de omzet, als EBITDA en EBIT waren iets beter dan de markt voorzag, aldus Mulder. "Dit betekent niet dat er een duidelijk licht aan het einde van de tunnel is, maar het herstel lijkt ingezet."

In het derde kwartaal voorziet Air France-KLM op een capaciteit van 60 tot 70 procent te vliegen van de totale capaciteit in het derde kwartaal van 2019. Mulder noemde dit een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de 48 procent in het tweede kwartaal.

Mulder sprak verder van een redelijke outlook voor de middellange termijn.

ING heeft een Houden advies op Air France-KLM met een koersdoel van 8,00 euro. Het aandeel steeg vrijdagochtend met 0,7 procent tot 4,13 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
jan de vakman
0
Broer Leo is weer in zijn oude vlam gestapt, maar ik blijf het een gevaarlijke aktie vinden, voorlopig!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.