Weinig spektakel op Wall Street verwacht

Door ABM Financial News op 4 augustus 2021 13:07 | Views: 2.168

Weinig spektakel op Wall Street verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt een vrijwel onveranderde opening tegemoet te gaan woensdag.

Dinsdagavond sloten de Amerikaanse beurzen nog hoger.

"In de VS bleken de fabrieksorders in juni met anderhalf procent meer dan de verwachte procent gestegen. Gecombineerd met goede cijfers van diverse bedrijven, stegen zowel de S&P 500 als de Dow Jones met 0,8 procent en zetten beide indices een nieuw record neer. De Nasdaq steeg 0,55 procent en noteert nog een half procentje onder het record van anderhalve week geleden", vatte investment manager Bob Homan van ING de beursdag samen.

En hoewel er momenteel op de aandelenmarkten geen wolkje aan de lucht lijkt, zijn er wel degelijk de nodige risico’s aan de horizon, "zoals het nog steeds oplopende aantal Covid besmettingen in met name Azië. Maar er zijn ook steeds meer signalen dat we het beste van het herstel mogelijk al achter ons hebben liggen", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

Vanmiddag voorbeurs zal loonstrookjesverwerker ADP de banengroei over juli publiceren. Dit is een voorproefje voor het officiële rapport van aanstaande vrijdag. 

Verder volgen vanmiddag de inkoopmanagersindexen voor de dienstensector en staan ook de wekelijkse olievoorraden in de VS geagendeerd.

Olie wordt woensdag iets goedkoper en de euro/dollar handelde op 1,1855.

Bedrijfsnieuws

Lyft heeft in het tweede kwartaal een positief bedrijfsresultaat geboekt en werd daarmee een kwartaal eerder dan verwacht winstgevend op dit vlak. "Mensen zeiden dat we de pandemie niet zouden overleven. Mensen zeiden dat we niet winstgevend zouden worden. Lyft heeft tegen de ?verwachtingen in het tegendeel bewezen", zei voorzitter John Zimmer. De omzet verdubbelde van 339 miljoen naar 765 miljoen dollar.  Het nettoverlies daalde van 437 miljoen naar 252 miljoen dollar. Het aandeel lijkt een procent hoger te gaan openen.

Vandaag openen onder meer GM, Plug Power en Heinz nog de boeken. Nabeurs is het de beurt aan Uber.
 
Slotstanden

De Dow Jones index eindigde dinsdag 0,8 procent hoger op 35.116,40 punten. Ook de S&P 500 index won 0,8 procent, terwijl de Nasdaq 0,6 procent steeg naar 14.761,29 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.