Beursblik: SBM presteert boven verwachting

Door ABM Financial News op 5 augustus 2021 09:55 | Views: 4.573

Beursblik: SBM presteert boven verwachting
Beeld: SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft in de eerste helft van 2021 boven verwachting gepresteerd. Dit concludeerde analist Luuk van Beek van Degroof Petercam, nadat de oliedienstverlener voorbeurs de boeken opende.

De meevaller afgelopen halfjaar was volgens de analist te danken aan de tak Lease & Operate.

De onderliggende EBITDA kwam uit op 501 miljoen dollar, wat flink meer was dan de consensus van 477 miljoen dollar. Van Beek mikte op 463 miljoen dollar.

Inmiddels heeft SBM een recordorderboek ter waarde van 29,5 miljard dollar. "Dat was ruim meer dan we hadden verwacht, dankzij de toevoeging van twee nieuwe FPSO contracten, die we pas in de tweede jaarhelft hadden verwacht", aldus Van Beek. Het orderboek betekent de komende jaren ook groei voor de dienstverlener.

"Met deze resultaten blijft SBM leveren, ondanks de uitdagingen door corona", concludeerde de analist van Degroof, die een koopadvies voor het aandeel hanteert met een koersdoel van 22,00 euro.

Van Beek verwacht dat de oliedienstverlener de eigen outlook voor 2021 zal halen of mogelijk zelfs zal overtreffen. 

SBM Offshore steeg donderdag 4,7 procent naar 13,02 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.