Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Wolters Kluwer

Door ABM Financial News op 5 augustus 2021 11:15 | Views: 2.495

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Wolters Kluwer
Beeld: Wolters Kluwer

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Wolters Kluwer verhoogd van 90,00 naar 106,00 euro, met behoud van het Outperform advies, na de sterker dan verwachte halfjaarcijfers van het databedrijf.

De aangepaste operationele winst was 6 procent hoger dan de consensusverwachting van analisten en ook de autonome groei van 5 procent lag ruim boven de verwachte 3,2 procent.

Credit Suisse verhoogt daarom zijn verwachting voor de autonome groei dit jaar verder, van 3,7 naar 4,1 procent. Op de middellange termijn zien de analisten potentieel voor een autonome groei van 5 procent, dankzij Expert Solutions, dat goed is voor ruim de helft van de omzet, en de verschuiving naar de cloud.

De koersdoelverhoging is mede ingegeven door de trend dat beleggers graag informatiedienstverleners kopen met een relatief voorspelbare omzet en Wolters Kluwer valt precies in die categorie.

Daarbij denkt Credit Suisse dat Wolters Kluwer aanzienlijk meer eigen aandelen zou kunnen inkopen. Momenteel gebruikt het databedrijf maar een derde van de vrije kasstroom. Een nieuw driejarenplan in februari 2022 zou dan ook een aanjager voor het aandeel kunnen worden.

Wolters Kluwer noteerde donderdag 0,8 procent hoger op 97,16 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.