Beursblik: tweede terugroepactie Philips voedt de onzekerheid

Door ABM Financial News op 5 augustus 2021 11:36 | Views: 4.818

Beursblik: tweede terugroepactie Philips voedt de onzekerheid
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) De tweede terugroepactie van van ademhalingsapparatuur van Philips veroorzaakt grote onzekerheid en het risico van meer voorzieningen en mogelijke rechtszaken. Dit zei analist Marc Hesselink van ING donderdag.

De Amerikaanse toezichthouder FDA kondigde een Klasse 1 terugroepactie aan voor ziekenhuisbeademingsapparatuur van Philips, vanwege het risico dat de apparaten te weinig zuurstof toedienen zonder hiervoor voldoende te waarschuwen. Philips constateerde het probleem zelf en bracht het onder de aandacht bij de FDA.

"De terugroepactie is veel kleiner, maar komt bovenop de terugroepactie voor de Dreamstations […] De timing is erg ongelukkig. De meeste divisies van Philips presteren zeer goed, maar het [bedrijf] heeft nu tegelijkertijd twee Klasse 1-terugroepacties lopen, wat het aandeel als belegging waarschijnlijk een tijdje zal gijzelen", denkt Hesselink.

ING hanteert een Houden advies met een koersdoel van 50,00 euro. Het aandeel Philips noteerde donderdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 37,62 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.