Deutsche Bank haalt Galapagos van kooplijst en halveert koersdoel

Door ABM Financial News op 9 augustus 2021 08:08 | Views: 16.230

Deutsche Bank haalt Galapagos van kooplijst en halveert koersdoel
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het advies voor Galapagos verlaagd van Kopen naar Houden, terwijl het koersdoel fors werd teruggebracht van 110,00 naar 50,00 euro. Dit bleek maandag uit een rapport van de Duitse bank. 

Analist Emmanuel Papadakis zette in april een koopadvies op Galapagos, op basis van de comfortabele kaspositie van het biotechbedrijf, die toen, en nu nog altijd, iets boven de huidige marktkapitalisatie lag, plus de kansen voor twee behandelingen in de pijplijn na de tegenslagen die Galapagos de afgelopen paar jaar te verwerken kreeg.

Inmiddels meent Papadakis dat er een totaal gebrek aan duidelijkheid is over de volgende publicaties van nieuwe onderzoeksresultaten. 

"De nabije toekomst ziet er niet rooskleurig uit", waarschuwde Papadakis, zeker nu het management bereid zou zijn om de pijplijn op te vullen met overnames. 

Het aandeel Galapagos sloot vrijdag op 51,45 euro. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
tmaster
0
Namens alle klanten die naar het vorige koop advies geluisterd en gehandeld hebben, BEDANKT!

Als mosterd na de maaltijd. Als het leed al geschiedt is komt de bank nu pas met een koersdoel verlaging en advies aanpassing. man man man.. Wat een reklame voor je beleggingsdesk is dat dan?!

Ik beleg al meer dan 30 jaar maar het belangrijkste advies: luister NIET naar analisten advies. Voor niets komt de zon op en er bestaat niet zoiets als 'gratis'. Zij handelen naar hun eigen positie en willen dit versterken door de 'massa' mee te krijgen.

Louis van Gala
0
Worden ze hiervoor betaald? Heb ik mijn roeping gemist, want dit kan iedereen achteraf roepen.
objectief
0
quote:

Louis van Gala schreef op 9 augustus 2021 13:16:


Worden ze hiervoor betaald? Heb ik mijn roeping gemist, want dit kan iedereen achteraf roepen.


Voetbaltrainer en beursanalist is wel veelzijdig.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.