Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel Vopak

Door ABM Financial News op 11 augustus 2021 21:30 | Views: 6.480

Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel Vopak
Beeld: Vopak

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor Vopak verlaagd van 52,00 euro naar 42,00 euro, maar handhaafde het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de bank.

Analist David Kerstens zei na een relatief stabiele eerste jaarhelft voor het tankopslagbedrijf een versnelde enkelcijferige EBITDA-groei te voorzien in de tweede helft van het jaar en in 2022, aangedreven door een groeiende bijdrage van nieuwe opslagcapaciteit met opwaarts potentieel van een herstel van de chemische opslag. 

"Het aandeel Vopak handelt momenteel aan de onderkant van zijn 10-jarige trading range, ondanks groei-investeringen ter omvang van 1,5 miljard euro, wat resulteert in een verbetering van het risicoprofiel met een focus op industriële- en gas-terminals  met langetermijncontracten", zei Kerstens.

Het aandeel Vopak sloot woensdag 1,9 procent hoger op 36,09 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.