Groen licht Aegon voor verkoop Oost-Europese activiteiten aan Vienna Insurance

Door ABM Financial News op 13 augustus 2021 11:04 | Views: 5.680

Groen licht Aegon voor verkoop Oost-Europese activiteiten aan Vienna Insurance
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft goedkeuring gekregen van de Europese Commissie voor de verkoop van zijn verzekerings-, pensioen- en vermogensbeheeractiviteiten in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije voor 830 miljoen euro aan Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe. Dit maakte de toezichthouder vrijdag bekend.

Aegon vangt bij de verkoop 2,6 keer de boekwaarde per 30 juni dit jaar, of 15 keer het netto onderliggend resultaat van de activiteiten in Centraal en Oost-Europa.

De verkoop zal resulteren in een toename van het eigen vermogen op basis van IFRS van 505 miljoen euro.

Door de transactie zal de Solvency II ratio van Aegon toenemen met circa 8 procentpunten.

Aanwending

Aegon zal de opbrengst van de transactie gebruiken om de financiële flexibiliteit te vergroten en om de strategische prioriteiten uit de voeren, waaronder het verlagen van de schuldpositie.

De verkoop zal naar verwachting van Aegon in de tweede helft van 2021 worden afgerond. Vienna Insurance is bezig alle goedkeuringen van toezichthouders te verkrijgen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.