Kretinsky verdubbelt belang in PostNL tot ruim 10%

Door ABM Financial News op 14 augustus 2021 11:17 | Views: 15.473

Kretinsky verdubbelt belang in PostNL tot ruim 10%
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) D.K. Kretínský heeft zijn belang in PostNL verdubbeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 11 augustus 2021.

Kretínský heeft volgens de AFM inmiddels een belang van 10,10 procent in PostNL. Kretínský meldde eind februari dit jaar een eerste kapitaalbelang van 3,24 procent en verhoogde dit in maart naar iets meer dan 5 procent.

Kretínský is de controlerende aandeelhouder van Vesa Equity Investment, een investeringsvehikel dat in verschillende landen actief is. De andere aandeelhouder van Vesa is Patrik Tkác.

Vesa heeft ook een belang in Royal Mail. 

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

8 Posts
Addio
0
Inmiddels bijna 15% in vaste handen ?? Dividendbeleggers of katfngers voor overname bod??”Addio
0
Inmiddels 15% in vaste handen. Dividendbeleggers of katvangers voor overname bod??
wiegveld
0
vesaequityinvestment.com/about-us/fou...

Wel interessant. Ze hebben belangen in allerlei bedrijven samen maar ook alleen.
Energie (steenkool electriciteit) winkels ( metro sainsbury en macy’s) tijdschriften ( frankrijk ?,) en post ( zie boven)

Twee miljardairs op wat voor een pad??
objectief
0
quote:

Addio schreef op 15 augustus 2021 00:01:


Inmiddels 15% in vaste handen. Dividendbeleggers of katvangers voor overname bod??


Overname dat zit er niet in, want het is het (vijandige) buitenlandse partij.
Ritageld
0
Het geheel (RM+PNL) moet dan wel meer waarde hebben dan de som van de afzonderlijke delen! Anders heeft het weinig zin voor Kretinsky.
huseman1
0
Er kan Royal Mail misschien heel wat aan gelegen zijn om ook een goede dependance in Europa te hebben. Misschien fiscaal interessant? Kan het niet overzien helaas.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.