Beursblik: indrukwekkende halfjaarcijfers TKH Group

Door ABM Financial News op 17 augustus 2021 09:46 | Views: 4.300

Beursblik: indrukwekkende halfjaarcijfers TKH Group
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De halfjaarresultaten van TKH Group zijn indrukwekkend. Dit blijkt dinsdag uit een analyse door analisten van ING.

ING zag het onderliggende operationeel resultaat (EBITA) met 84,4 miljoen euro 21 procent boven de eigen raming uitkomen, terwijl de omzet met 726 miljoen euro de verwachtingen van de bank met 11 procent overschreed. Daarvan nam de bandentak 128 miljoen voor zijn rekening, waarvoor ING rekende op slechts 90 miljoen euro.

TKH rekent voor heel 2021 op een onderliggende nettowinst van 106 tot 112 miljoen euro, waar ING vooralsnog uiting van 86,8 miljoen euro.

ING wees dinsdag op de achtergebleven koersontwikkeling van het aandeel TKH Group vergeleken met sectorgenoten, maar verwacht nu voor de komende kwartalen een verbetering.

ING heeft een koopadvies voor het aandeel TKH Group met een koersdoel van 49,00 euro.

Het aandeel noteerde dinsdag op een rood Damrak 6,3 procent hoger op 48,68 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.