NN verkoopt NN Investment Partners aan Goldman Sachs

Door ABM Financial News op 19 augustus 2021 07:14 | Views: 6.266

NN verkoopt NN Investment Partners aan Goldman Sachs
Beeld: NN

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft een akkoord bereikt met Goldman Sachs over de verkoop van NN Investment Partners voor 1,7 miljard euro. Dit maakte de Nederlandse verzekeringsgroep donderdag voorbeurs bekend.

Van de overnamesom is 1,515 miljard euro de basisprijs en de rest wordt voldaan in de vorm van een dividenduitkering voor afronding van de transactie.

NN en Goldman hebben ook een tienjarige strategische samenwerking beklonken. De Amerikaanse zakenbank zal NN blijven voorzien van diensten op het vlak van vermogensbeheer.

De verkoop zal naar verwachting een positief effect hebben op de Solvency II ratio van NN van ongeveer 17 procentpunt. Ook geeft de verkoop NN ruimte om de aandeelhouder beter te belonen, indien de verkoopopbrengst niet wordt aangewend voor "waardecreërende kansen". Bij de cijfers over het tweede halfjaar van 2021 zal NN hier meer duidelijkheid over verschaffen.

Naar verwachting wordt de transactie tussen NN en Goldman in het eerste kwartaal van 2022 afgerond. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.