Hoger resultaat voor DPA dankzij lagere kosten

Door ABM Financial News op 19 augustus 2021 07:51 | Views: 2.314

Hoger resultaat voor DPA dankzij lagere kosten
Beeld: DPA

(ABM FN-Dow Jones) Detacheerder DPA heeft het operationeel resultaat over de eerste zes maanden van dit jaar zien oplopen, maar wel bij een gedaalde omzet. Dit bleek donderdag uit het interimverslag van de onderneming uit Amsterdam.

De EBITDA liep op van 8,6 miljoen euro over de eerste helft van 2020 naar 10,1 miljoen euro dit jaar, bij een netto-omzet die daalde van 71,4 miljoen naar 63,4 miljoen euro door een daling van het aantal professionals met 11 procent. Maar dankzij een daling van de kosten van 51,1 miljoen naar 42,3 miljoen euro steeg het resultaat van DPA.

Daarmee kwam de EBITDA-marge uit op 15,9 procent tegen 12,1 procent een jaar eerder.

De nettoschuld van het bedrijf daalde van 4,1 miljoen euro aan het eind van juni 2020 naar 3,2 miljoen euro eind juni dit jaar.

Outlook

DPA sprak donderdag van een structurele verkrapping van de arbeidsmarkt, vooral gedreven door de toenemende schaarste aan gespecialiseerde, hoogopgeleide professionals en dat dwingt het bedrijf fors te gaan investeren om te kunnen blijven voldoen aan de grote vraag van onze opdrachtgevers naar onze professionals.  

Stand van zaken openbaar bod

Onder het overnamebod op DPA door New Horizons is 93 procent van de aandelen aangemeld. Dit bleek maandag al uit een melding van DPA en de overnemende partij Gilde Equity Management.

Recent kwam Recalcico in het geweer tegen de overname van DPA.

Het aandeel DPA sloot woensdag op 1,73 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.