Beursblik: geen exclusiviteit voor Fastned

Door ABM Financial News op 19 augustus 2021 10:16 | Views: 4.937

Beursblik: geen exclusiviteit voor Fastned
Beeld: Fastned

(ABM FN-Dow Jones) Met de uitspraak van de Raad van State verliest Fastned zijn exclusieve status als aanbieder van laadpalen op het Nederlandse snelwegennet en dat is een tegenvaller, omdat die exclusiviteit een aantrekkelijk punt was. Dat stelt ING donderdag in een analistenrapport.

De Raad van State oordeelde dat de overheid vergunningen mag geven aan bestaande tankstations voor laadpalen als aanvullende dienst.

Het is nog niet duidelijk om hoeveel laadpalen per tankstation dat gaat, maar voor Fastned zal dit sowieso ten koste gaan van de vraag. Op de langere termijn ziet analist Marc Hesselink ook een risico voor prijsconcurrentie.

ING verwacht dat Fastned in 2030 per station 14 laadpalen nodig heeft om te voldoen aan de vraag. Als tankstation bijvoorbeeld maar twee laadpalen mogen plaatsen als aanvullende dienst, dan zal dit slechts een beperkt deel van de vraag wegnemen.

ING heeft een Houden advies op het aandeel Adyen met een koersdoel van 60,00 euro. Het aandeel noteerde donderdag 3,7 procent lager op 55,10 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Juupke
0
"een houden advies op Adyen met een koersdoel van € 60,- "??? Dacht toch echt dat het om Fastned ging ;-)
Birdy
0
Zou dit dan nu echt het einde van de bubble Fastned betekenen?

Anderzijds, ziet u ooit wel eens iemand bij een snellader langs de snelweg staan? Ik niet iig.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.