PostNL bepaalt omwisselverhouding interimdividend

Door ABM Financial News op 30 augustus 2021 08:53 | Views: 8.245

PostNL bepaalt omwisselverhouding interimdividend

(ABM FN-Dow Jones) PostNL zal ongeveer 4,8 miljoen nieuwe aandelen uitgeven voor aandeelhouders die het interimdividend in aandelen uitgekeerd willen hebben. Dat maakte het postbedrijf maandag voorbeurs bekend.

Voor elke 44,694 dividendrechten krijgen aandeelhouders één nieuw aandeel PostNL. Dit komt overeen met 0,10 euro per dividendrecht.

Bezitters van meer dan 40 procent van het uitstaande aandelenkapitaal kozen voor uitkering van het dividend in aandelen. 

Het dividend wordt vanaf 31 augustus betaalbaar gesteld.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
ZachteDrop
1
Als PostNL dan ook even minimaal een zelfde hoeveelheid aandelen terugkoopt zou fijn zijn.
Is toch idioot om op deze lage koersen aandelen uit te geven!
Watchful eye
0
Hierdoor lijkt toch een stukje verwatering te ontstaan (uitkering stockdividend gaat ten koste van de aandelenkoers). PostNL zou dit kunnen voorkomen door een aandelen inkoopprogramma te hanteren om het effect van de uitkering van het stockdividend te compenseren
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.