'ABN Amro op zoek naar overnameprooi'

Door ABM Financial News op 13 september 2021 08:33 | Views: 11.603

'ABN Amro op zoek naar overnameprooi'
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft zakenbank Goldman Sachs in de arm genomen in zijn zoektocht naar geschikte Europese overnameprooien. Dit schreef het Financieele Dagblad zondag op basis van bronnen. 

Volgens de bronnen wil de bank weer een stap naar voren zetten, nadat het jarenlang is gekortwiekt. 

"We worden alleen maar kleiner en onbeduidender. Daar moet je iets aan doen", zei een insider tegen de krant. 

Naar verluidt richt ABN AMRO zijn pijlen in eerste instantie op de Europese markt en kijkt het daarbij zeker naar private banken voor vermogende klanten. Maar de zoektocht van Goldman zal breder zijn dan louter vermogensbeheer.

Van de bank die onder voormalig topman Rijkman Groenink nog de ambitie had om zich te nestelen in de top 5 van het internationale bankwezen, is nog maar weinig over. De bank werd eerst als overnameprooi opgeknipt en in de nasleep van de financiële crisis zelfs tijdelijk genationaliseerd.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

15 Posts
[verwijderd]
3
Goed idee: overname met de beurzen sky-high
Zouden ze daar nog weten van de overname van (en niet door) ABNAMRO en Rijk-man Groenink?
tokajo
5
O jee, daar gaan we weer. Niets geleerd uit het verleden.
En dan met Goldman Sachs, een van de grootste boevenbendes op aarde. Die zullen er niet voor terugdeinzen om zich door beide partijen te laten betalen en ongewenste informatie zo schimmig te verwoorden dat ABN er in trapt.
DeZwarteRidder
4
quote:

Knife Catcher schreef op 13 september 2021 08:55:

Goed idee: overname met de beurzen sky-high
Zouden ze daar nog weten van de overname van (en niet door) ABNAMRO en Rijk-man Groenink?
Banken zijn toch niet zo duur...??
De brave Hendrik
2
De nederlandse staat heeft nog een meerderheidsbelang in ABB, die gaan dit soort avonturen echt niet toestaan in een demissionaire toestand. Ik denk dat het eerder een slimme zet is om je als bank te profileren dat je zelf te koop bent ;-)
Peak
1
Laat ABN eerst even 3 mrd voor teveel betaalde rente op consumenten kredieten reserveren !! En de variabele rente op hypotheken moet nog worden berekend en terugbetaald. Gasten; jullie zijn technisch failliet. Bel een boekhouder ipv Goldman Sacks. Een boekhouder kan het jullie uitleggen!
Peak
0
Het is ook werkelijk niet te geloven, weer op kosten van de belastingbetaler op zoek naar de diepste zwarte gaten in de wereld !! Het wordt nog druk op de cel bij Gerrit van der Zalm...
Red_
1
Hoogmoed komt wederom voor de val. Nieuwe documentaire kan al weer gemaakt gaan worden over 'met de kennis van nu, hadden we het anders gedaan zogenaamd'.
Peak
0
Tussen de regels door; het moet hier gaan om window dressing (op een gehuurd pand, gheheheehe). GS doet net of ABNAMRO geld nodig heeft om de wereld te bestormen, terwijl ze net de stroppenpot hebben leeggekiept om de laatste aandeelhouder zijn high risc dividend te kunnen betalen.
In feite is GS in de arm genomen om, met een mooi verhaal aandelen uit te geven om de volgende rente compensatie, de huur en een beetje dividend mee te kunnen betalen. Herinnert u zich Imtech nog??
Helaas, wat was, was, meer is het niet meer..
RIP AbnAmro
Rowi62
0
Alle huilers hier beleggen niet. Goed plan AAB ! Kijk eens naar Van Lanschot. Koers is gezond, buffers op orde en sluit prima aan bij NL en Belgie . Succes!
En mensen hierboven , variable rente bestaat uit een risicopremie en een rente deel. Ons spaargeld moet toch niet zomaar uitgeleend worden aan de eerste de beste risicovolle klant. Dat weet zelfse de consumentenbond wel.
Peak
0
Rowie, aan een slechte klant leen je niet uit. Die ga je niet jarenlang oplichten. Dat is een hele andere benadering.
Peak
0
Als er toch een overname van zou komen op no cure no pay basis (want ja, het belastinggeld is op, he), dan adviseer ik een stomerij voor na de witwas, of een animal farm, met afsplitsing van de slangenkuil, het enige waar ze echt verstand van hebben..
Rowi62
0
quote:

Peak schreef op 13 september 2021 11:08:

Rowie, aan een slechte klant leen je niet uit. Die ga je niet jarenlang oplichten. Dat is een hele andere benadering.
Snap niet wat je zegt. Elke lening zit risico aan. Ik zei geen 'slechte klant' overigens.
TA=verlies
1
Mijn god. Daar gaan we weer.
Ik ben blij dat ik geen aandelen ABN heb. Zeker voor de lange termijn niet.
Dit gaat verkeerd aflopen.
Van de hand doen nu het nog kan!
venelmptstraat
0
Zolang het maar geen Italiaanse of Spaanse Bank ist. Denn zelf aan een Duitse Bank.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.