Stevige verbetering resultaat voor Morefield

Door ABM Financial News op 15 september 2021 09:23 | Views: 3.037

Stevige verbetering resultaat voor Morefield
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Morefield heeft in de eerste zes maanden van 2021 een positief resultaat geboekt. Dit bleek woensdag uit cijfers van de genoteerde onderneming.

De winst kwam uit op 275.000 euro tegen een verlies van 44.000 euro een jaar eerder.

Aan het eind van het eerste halfjaar beschikte Morefield over een eigen vermogen van 2,48 miljoen euro tegen 2,06 miljoen euro aan het einde van 2020.

Belangen

In juli 2021 is dit belang in Almunda Professionals, het voormalige Novisource, uitgebreid van ongeveer 16,9 naar bijna 30 procent. Almunda keerde begin juni een dividend uit van 0,05 euro per aandeel.

Outlook

Morefield verwacht over geheel 2021 een positief resultaat te behalen, mede dankzij de positieve ontwikkelingen bij Almunda Professionals.

Morefield ziet goede mogelijkheden en investeringskansen. Als het tot een nieuwe investering komt, zal het bedrijf de zittende aandeelhouders van de vennootschap om goedkeuring vragen.

Het aandeel Morefield noteerde woensdag op een groen Damrak nog onveranderd op 0,33 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront