Beursblik: Mondelez bouwt positie af in JDE Peet's

Door ABM Financial News op 15 september 2021 09:38 | Views: 2.349

Beursblik: Mondelez bouwt positie af in JDE Peet's
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Mondelez International is gestart met het te gelde maken van zijn belang in JDE Peet's met het aanbod van converteerbare obligaties ter waarde van 300 miljoen euro. Dit concludeerde analist Reginald Watson van ING woensdag.

Watson ziet de obligatie-uitgifte als een slimme manier van Mondelez om het belang in JDE Peet's te gelde te maken zonder direct aandelen van de koffieketen te hoeven verkopen.

Desondanks verwacht Watson niet dat de liquiditeit van het aandeel veel zal verbeteren, omdat Mondelez nog steeds een belang van 21 procent in JDE Peet's zal hebben als alle obligaties worden omgezet naar aandelen. Dit belang is nu nog 22,8 procent.

Bovendien hebben de obligaties een looptijd tot drie jaar en kunnen pas na twee jaar worden geconverteerd.

Mondelez zal het opgehaalde kapitaal gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden en voor de overname van Chipita.

ING heeft een koopadvies op JDE Peet's met een koersdoel van 46,47 euro. Het aandeel JDE daalde woensdag met 2,5 procent tot 27,00 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.