Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ASML

Door ABM Financial News op 15 september 2021 11:00 | Views: 10.222

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ASML
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag het koersdoel voor ASML verhoogd van 610,00 naar 740,00 euro met een onveranderd Neutraal advies. Dit bleek uit een rapport van de Zwitserse bank.

Op 29 september houdt ASML een beleggersdag. En in aanloop naar deze dag besloot UBS om de taxaties alvast aan te passen op wat zij verwachten dat de Veldhovense toeleverancier van de halfgeleiderindustrie zal presenteren. UBS denkt dat ASML in 2030 op een productomzet van meer dan 20 miljard euro zal zitten en voorziet een EBIT-marge van meer dan 45 procent.

De analisten van UBS verwachten dat ASML tussen 2021 en 2030 zo jaarlijks een samengestelde groei van de EBIT met 10 procent zal weten te realiseren.

"Hoewel we veel vertrouwen blijven houden in de middellange termijn bij ASML, menen we dat gezien de recente koersontwikkeling, het risico en rendement in balans zijn", verklaarden de analisten hun Neutraal advies voor het aandeel.

Het aandeel ASML steeg woensdag 1,2 procent naar 762,70 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Birdy
2
Getuigt toch van veel visie, een koersdoel verhogen naar een niveau dat reeds royaal gepasseerd is.
beleggertje2020
0
Ja lache UBS heeft koersdoel FLOWTRADERS naar 25 staan , terwijl UBS m.i wel een veels te hoog koersdoel voor ASML laat staan wat welliswaar gepasseerd is. Pffft. Denk dat UBS hele grote fouten aan het maken . Ik vertrouw die gasten niet in hun voorspellingen . ASML kan zomaar binnen een paar dagen 80% zakken bij een crash ! We zullen zien . Allemaal veels te hoge KW 's . Flowtraders heeft maar een KW van pakweg 10 gemiddeld. ASML zit zo ongeveer al op 80 of zo met ook nog zeer hoge verwachtingen. Dit gaat toch een keer goed fout daar met die hightech-aandelen die veels teveel overgewaardeerd zijn.
Digital
0
Ik denk het niet ASML heeft monopoly in het top segment van de chipmarkt. Een markt die nog maar aan het begin staat van de digitale revolutie. KW verhoudingen zeggen niet zoveel, kijk eens naar Tesla. Jaren geleden werd ik door Beurgenoten al getipt om te verkopen op een koers van ca 100. Ik deed het omgekeerde en tot nu toe een juiste keuze. Tijdelijke dips horen erbij, maar tot heden altijd weer hersteld. Kijk eens naar de gemiddelde jaarstijging sinds 2000.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.