Empire State index weer in de lift

Door ABM Financial News op 15 september 2021 14:43 | Views: 1.938

Empire State index weer in de lift
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in september weer gestegen, nadat in juli nog een recordstand werd genoteerd, maar de index in augustus stevig daalde. Dit bleek woensdag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

De index steeg in september met 16 punten naar een stand van 34,3.

In juli noteerde de index op 43,0.

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.