Beursblik: Unilever van kooplijst Deutsche Bank

Door ABM Financial News op 16 september 2021 08:22 | Views: 6.722

Beursblik: Unilever van kooplijst Deutsche Bank
Beeld: Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het aandeel Unilever van de kooplijst gehaald, nadat het aandeel aanzienlijk slechter presteerde dan de markt en nu historisch laag gewaardeerd is.

Het koopadvies ging naar Houden en het koersdoel van 48,00 naar 46,00 pond.

Analist Tom Sykes is voorzichtiger geworden over de economische vooruitzichten op de korte termijn, vooral in de Verenigde Staten. Unilever doet het vaak goed als er minder grote economische verrassingen zijn.

Unilever komt goed uit de bus op de meeste maatstaven, maar over de langere termijn heeft het aandeel de winstgroei van de sector in dollars niet kunnen verslaan, behalve de grote bijstelling van de marge, die volgens de analist echter ook deels boekhoudkundig van aard was.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

8 Posts
RonaldK
0
Hoge waardering = buy
Lage waardering = hold/sell

Ik zou wel eens een schaduwportfolio willen zien met de resultaten als je alle adviezen volgt van een dergelijke bank. Weet iemand of dat ergens wordt bijgehouden?
objectief
0
quote:

RonaldK schreef op 16 september 2021 08:36:

Hoge waardering = buy
Lage waardering = hold/sell

Ik zou wel eens een schaduwportfolio willen zien met de resultaten als je alle adviezen volgt van een dergelijke bank. Weet iemand of dat ergens wordt bijgehouden?
Je bent niet de enige belegger, die liefst een ander advies wil lezen omdat dit slecht uitkomt voor haar/zijn bezit.
Maar dit heeft niks met de kwaliteit van de adviezen te maken.
Kantje
1
Niettemin hecht ik niet veel waarde aan die adviezen. Met name de snelle wisselingen / aanpassingen van die adviezen en bijbehorende koersdoelen (soms irreëel en torenhoog) zegt mij genoeg. ING verhoogde b.v. recent het koersdoel van DSM van 90 naar boven de 200. Hebben zij dan al die tijd liggen slapen?
suskewiet
0
Hoeveel procent van de analisten geeft een correct advies en met welke bedoelingen ?
Je het schorters die de grafieken bespelen maar ook analisten .
Vb AB inbev ,maar er zijn zoveel vb .
Dit van Unilever vind ik wel correct .
Wil maar zeggen dat er ook correct adviezen zijn.
Ook moet je nagaan of het betrokken bedrijf bij die bank een lening heeft lopen .
Dus analisten moet je nagaan hoe het advies tot stand gekomen is .
Ik neem het gemiddelde en die spread die je tegenkomt is ongelooflijk .
Dus maak je huiswerk zelf .
taurus86
0
Gezegde van de ijsboer. "Ga nooit je stekkie verplaatsen als het even rustig is, als je weet wat je op dit stekkie kunt verdienen".

kees5555
0
Wat is de logica van 'houden-advies' en koersdoel 46 pond (=53 euro), als de huidige koers 46.40 euro is? Koersdoel heeft toch een termijn van 1 jaar? Dat is 14%, met daarbij nog zo'n 3.4% dividend !!! Ruim 17% op 1 jaar??!! Lijkt mij een screaming buy!

Maar vaak zijn adviezen gewoon zielig/ridicuul: Vandaag: UBS verhoogt het koersdoel van ASML naar 740,00 van 610,00. BRILJANT (huidige koers 740-plus) !!!!, Tja wat moet je als de koers op >740 staat. En daar verdienen die broekie-analisten een salaris van 6000-10.000 per maand mee???
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.