Olieprijs vlak gesloten

Door ABM Financial News op 16 september 2021 20:51 | Views: 2.067

Olieprijs vlak gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag vlak gesloten en herstelde daarmee van eerdere verliezen na vier opeenvolgende dagen hoger gesloten te zijn. 

De olieprijs sloot woensdag op zijn hoogste niveau in zeven weken.

De olieprijs ziet zich gesteund door een korte termijn verkrapping van de voorraden, wat wordt versterkt door het langzame herstel van de productie in de Golf van Mexico na orkaan Ida, die op 29 augustus aan land kwam aan de kust van de Golf van Lousiana. 

De olieprijs kreeg deze week extra steun van orkaan Nicholas, die huishield aan de kust van Texas, maar weinig schade veroorzaakte aan booreilanden of de infrastructuur.

"Aangezien Nicholas de Amerikaanse productie heeft gespaard voor verdere verstoringen, is een verdere stijging van de olieprijzen op de korte termijn niet te voorzien. De markt bevindt zich nu waarschijnlijk op de top van de curve voordat de output terugkeert, waardoor de prijzen lager worden, tenzij natuurlijk, het wereldwijde aanbod nog een verrassing staat te wachten", zei analist Nishant Bhushan van Rystad Energy.

De olieprijs haalde woensdag steun uit de meest recente voorraaddata van het Amerikaanse energieagentschap EIA. Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 10 september zijn gedaald met 6,4 miljoen vaten tot 417,4 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden daalden met 1,9 miljoen vaten en de stookolie en dieselvoorraden afnamen met 1,7 miljoen vaten. 

Een oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag vlak op 72,61 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.