BASF en Chinese CATL werken aan duurzame waardeketen voor batterijen

Door ABM Financial News op 17 september 2021 07:43 | Views: 4.364

BASF en Chinese CATL werken aan duurzame waardeketen voor batterijen
Beeld: BASF

(ABM FN) BASF heeft de handen ineen geslagen met het Chinese Contemporary Amperex Technology, één van de grootste batterijproducenten ter wereld, voor de ontwikkeling van een duurzame waardeketen voor batterijen. Dit maakten beide partijen donderdag bekend, zonder financiële details te noemen.

CATL zei dat beide partijen zich zullen richten op het recyclen van batterijen en op  kathoden die worden gebruikt voor de productie van batterijen voor elektrische auto's.

Ook zullen beide bedrijven elkaar ondersteunen in het behalen van hun doelstellingen rond het terugbrengen van de CO2-uitstoot.

De Chinese batterijleverancier van Tesla zette in 2019 eerste stappen in Europa met de bouw van een fabriek in Duitsland.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
pietje-2005
0
Klinkt allemaal prachtig, maar "duurzame" batterijen ?
Wil zeggen dat we er na tig tig jaren flink mee doorgaan, omdat we niet slim genoeg zijn, technisch ? ;-)
Mijn Vriend
0
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.