Beursupdate: AEX op Wall Street

Door ABM Financial News op 17 september 2021 22:12 | Views: 8.698

Beursupdate: AEX op Wall Street
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn vrijdag vijf van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. Aegon was met een verlies van 1,1 procent de sterkste daler. ASML was met een winst van 0,3 procent de sterkste stijger.

Aegon (-1,1%)
ArcelorMittal (-0,1%)
ASML (+0,3%)
ING Groep (-0,1%)
Philips (+0,2%)
RELX (+0,1%)
Royal Dutch Shell (+0,1%)
Unilever (+0,1%)

Euro/dollar: 1,1729

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 789,49 punten, zijn geëindigd op 789,59 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
jan de vakman
3
Nou, het is maar te hopen, dat de echte Max niet zo'n bleeder maakt, dan mijn maxje shell, die vloog gisteren weer keihard de ballenbak in, oorzaak;de amerikaantjes vertikken het massaal, om met hun super confortabele uitkeringen, weer aan de slag te gaan!!Mogelijk 2e oorzaak; onze pensioen fondsen vinden het nodig, om hun kip, die de komende tijd zeker gouden eiren gaat leggen; shelletje, als de grote klimaat verwoester af te danken, het AD wijdde er een hele pagina aan vanmorgen, gelukkig ontbrak in dit verhaal 1 van de beste pensioen fondsen; het bouwpensioenfonds, zij staan altijd bij de eerste 3 qaua prestaties voor hun leden, ook een aantal kleinere fondsen, vonden mee denken met shell, een betere weg naar meer groen, nu, dat lijkt mij een schot, volledig in de roos, voorlopig ging olie van de week 1% hoger en gas zelfs meer dan 8%, shelletje zwemt straks in de centen, waarvan ze zeer zeker een aanzienlijk deel zullen inzetten om te vergroenen, terwijl ze wereldwijd, al in de top 5 staan van groenste olieboeren, arme werknemertjes in ruste, die bij die blinde pensionado's zijn aangesloten!!
Mijn oude vlammetje had van de week 1 van de roerigste weken uit zijn beursgeschiedenis, een prachtig artikel van Paultje over de topkansen van besi, nog meer dan de andere chipjes, dreef de koers tot aan de 80€ op, een negatief advies van een zakenbank waarvan de naam met Beren begint, dat kan nooit veel zijn, vernielde de pret, amerika deed besi gisteren als enige chipper verongelukken, nu ja, we weten het zo langzamerhand wel, dat de beste bedrijven, met de mooiste dividenden, op de beurs achteloos in de kliko worden geknikkert!!
Aperam deed het van de week ook slecht -3,97%, terwijl Dalm de prijs van rvs verhoogde naar ath; 1,30/kg, helaas valt oud ijzer lelijk van het podium, daar is in korte tijd al weer 4cent af;nu nog 22c,nog niet slecht, maar ik hoop toch, dat die luie amerikaantjes, gewoon weer aan de slag gaan, om veel hoge snelheids spoorlijnen te bouwen, dat is veel minder slecht voor ons klimaat, dan die uitermate smerige duiktuigen, bijkomend voordeel; bij ons geliefde Dalmpje zal de prijs dan spoedig naar 30c gaan,nou daar kun je leuke groene dingen mee doen!!
Van de kleintjes kwam alleen de vuilboer; renewi groen, de enigste bij mij van de week, zij varen wel bij de toenemende grondstoffencyclus!!
Voor post nl heb ik het sein op oranje gezet, de giga hoog stijgende container vervoer prijzen, van uit china, konden wel eens een hele lelijke knik in de pakketten prognoses gaan geven, meer dan 50% van de pakkies komt uit china, als die chineesjes niet op onconventioneele wijze deze duurte gaan compenseren, dan zou het hun ekonomie wel eens hard kunnen gaan raken!!
Kpn hield de traditie in stand; hij staat heel de week in de top 3 van de meest verhandelde fondsen op de beurs, maar er gebeurd gewoon niets!!??
Vandaag veel onkruid op den akker richting de composthoop sturen, vroeger was dit in september niet meer nodig, omdat de groei sterk terug viel,maar de klimaat opwarming zorgt er voor dat je nu wel tot half november moet schoffelen,pluspunt is, dat het oude tuindersgezegde; geen rugt, geen vrucht, volledig bewaarheid wordt, zeer veel effectieve corona soldaten, gaan richting de keuken, de praktijk bewijst, dat ze optimaal werken, of al die prikjes dat ook doen, dat zullen de komende maanden zichtbaar maken, misschien was de zon wel de beste corona bestrijder!!
Morgen mogen we weer gaan genieten van het schatrijk makende lieflijke Evangelie, voor straatarme verloren zondaren, als dank mogen we die hele blijde boodschap, heerlijk omlijsten met Psalm gezang en geestelijk lied!!
Maandag hoop ik dat shelletje een plan lanceert, om alle supertankers vol te leggen met zonne panelen, voor en achter een neerklapbare windmolen erbij, een paar enorme,op en afschakelbare elektro motoren op de schroefassen erbij, dat zou nog eens een stap in de groene richting zijn!!, misschien heroverwegen die grote pensionado's hun minder slimme plannetjes dan wel, in de praktijk kan je bij de grootste vervuilers de grootste winst behalen, dat geldt niet alleen de centen, maar juist ook richting een beter klimaat!!SJALOOM!!!
jan de vakman
2
Het AD laat Rutje zien als een heks die in de politieke kookpot roert, de vlam er onder brand op co2 neutraal hout, dat is geruststellend, het demissionaire kabinet gaat volgens de Telegraaf bijna 7 miljard aan het klimaat uitgeven, nu niets is harder nodig dan dat!!
Dezelfde Telegraaf publiceert een vraaggesprek met Menno Snel over het betaalbaar houden van de energie nota, hij zegt hier uiterst waardevolle dingen over het blijven inzetten van het schone aardgas om te voorkomen dat ons energienet niet muurvast loopt en de boel betaalbaar blijft!!
Wij koken nog altijd op aardgas, alleen om overvloedige stoom af te voeren moet de afzuigkap aan, aardgas brand dermate schoon, dat je van de verbrandingsgassen, praktisch geen last hebt!!,moraal van het verhaal; laten we asjeblieft weer een beetje normaal gaan doen rondom klimaat en fossiel, er waart een nieuwe corona variant door ons land;de anti olie en gas variant, 1 van de gevaarlijkste kenmerken; klimaatridders krijgen er verstands verbijstering door en verliezen volledig het zicht op wat mogelijk en haalbaar is!!
Het beursje kwam bij mij, dankzij shelletje, toch nog leuk in het groen terecht +2,71%, alleen aperam kwam ook net groen +0,20%, de rest ging licht rood, toch ging het aexje plat, die kwam niet verder dan +0,1%, ik tekende een plus op van 1,4%, nu moet ik er wel bij zeggen, dat ik veel meer shelletjes heb, dan Crummetje in zijn leesbare analyse aanbeval, dat komt omdat mijn mening over shell, eigenlijk nog positiever is, dan die van Morgan, zij denken, dat shelletje momenteel 40% ondergewaardeerd is en nu het beste olie aandeel van europa, ik denk dat het 3e kw verhaal zal laten zien, dat we wel richting de 50% kunnen denken,omdat ik verwacht, dat we om vele redenen een duidelijk minder 3e kw krijgen, dan het 2e, vindt ik het gerechtvaardigd om meer te investeren in de goedkope beursvuilnis, zoals; kpn, post nl en het aandeel met wijd en breed de beste vooruitzichten; shell, zij gaan voor het eerst zeer veel verdienen, met hun duur gekochte gassektor, nu het geld over de plinten klotst bij hen, hebben ze ook genoeg poen om bij iex advertenties te kunnen plaatsen, blinde klimaat beleggers en pensioen fondsen, doen er wijs aan, hun klimaat doelstellingen, eens aandachtig tot zich te nemen!!
Besi had een tekort aan aardgas, hij kon niet vlammen, -0,37%, door prullebakkerietes van veel beleggertjes,ik schrijf expres het verkleinwoord, want de wijze grote beleggers doen hier niet aan mee!!
Omdat dhl de pakketprijzen stevig gaat verhogen, blijft bij mij het sein voor post nl op oranje, ik wilde hem eigenlijk stevig bij kopen, maar omdat ik niet gerust ben rondom de pakketten markt, wacht ik even!!
Misschien dat aperam nog een slaatje kan slaan uit de groencultus, voor de rest heeft de metalenmarkt, best wel last van de stagnatie, dat besi en consorten geen gas hebben om in korte tijd giga mega veel heerlijke chipjes te bakken!!
De vuilboeren vlogen van de week door het dak, maar tuimelden ook weer behoorlijk van de ladder, toch bleef er een leuke plus over, als ze nu ook eens afgedankte waardevolle aandelen gaan recyklen, dan verwacht ik een gouden toekomst voor renewi!!
Vandaag, heerlijke soeptomaten uit de kas geplukt, vol verbazing moest ik nog volop dieven en aanbinden, dat is in september nog nooit gebeurd, lieve klimaat riddertjes, ga eens op bezoek bij de reisburo's en de klm en ryan airs, daar ligt een stuk klimaat verwoesting, daar krijg je de rilbibber van, heerlijk gaan fietsen op de Veluwe kan schijnbaar niet meer; ver is hot, liefst met vliegtuig of super smerige cruise, leve ons klimaat!!
Morgen mogen we de avonddienst bezoeken, een zeer geliefde oude herder komt op bezoek, als geen ander kan hij de schoonheid en heerlijkheid van de Heiland uitbeelden, zelfs, zo nu en dan met een mooi stukje gepaste humor!!
Hopenlijk heeft hij ook nog een paar mooie bovenstemmers op het menu staan, dan wordt het dubbel feest!!
Maandag hoop ik dat veel oogjes door het lezen van de shell advertenties opengaan en ze er aan gaan mee werken, dat een bedrijf dat naar begaanbaar groener wil, meer naar waarde wordt gewaardeerd!! SJALOOM!!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.