Duitse producentenprijzen stijgen in augustus met 12 procent

Door ABM Financial News op 20 september 2021 08:18 | Views: 5.159

Duitse producentenprijzen stijgen in augustus met 12 procent
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) De producentenprijzen in Duitsland zijn in augustus hard gestegen. Dit bleek maandag uit cijfers van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek.

Vergeleken met een jaar eerder liepen de producentenprijzen afgelopen maand met maar liefst 12,0 procent op. In juli stegen de prijzen ook al met 10,4 procent. De afgelopen maanden worden de prijsstijgingen steeds groter. In januari steeg het prijspeil nog met slechts 0,9 procent.

Op maandbasis was er in augustus sprake van een prijsstijging van 1,5 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
drooglegging
0
Inflatie? nou niet echt, alleen de spulletjes worden wat duurder!

De keten loopt van boven naar beneden, dus ook tot aan de eindgebruiker, wij dus.

Euro 95 sap doet vandaag 2 euro per liter aan de pomp, de hobbel nemen is ff moeilijk daarna lachend door naar de 2,14 euro..."Een aanloopje nemen" hahahhahaaa.
Daaldertje
1
Henri Nostradamus
0
Tot zover dan het idee dat deze inflatie ‘tijdelijk’ zou zijn. Prijsstijgingen boven de 10% krijg je niet zomaar weer onder controle. Zeker niet nu zoveel fabrieken plat gaan door aanvoerproblemen van onderdelen. Dit is de voorbode van heel snel oplopende rentestanden en dat is dus het einde van de everything-bubble. Alles gaat een tandje lager gewaardeerd worden - vooral huizen en aandelen. HN
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.