Beursblik: aandeleninkoop Prosus steunt koers nog maanden

Door ABM Financial News op 22 september 2021 11:56 | Views: 13.133

Beursblik: aandeleninkoop Prosus steunt koers nog maanden
Beeld: Prosus

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenruil tussen Prosus en moederbedrijf Naspers zorgde in de afgelopen vier weken voor bijna een kwart van de handel in het aandeel Prosus en het resterende programma zal in dit tempo de koers nog 12 weken ondersteunen. Dat berekende UBS woensdag.

Er werd in totaal voor 1,22 miljard dollar uitgegeven aan aandelen Prosus, tegen een gemiddelde prijs van 72,80 euro per aandeel. Daarmee is nu 24 procent van het programma van 5 miljard dollar achter de rug.

In dit tempo van 305 miljoen dollar per week zal het programma nog 12 weken duren, wat de koers zal ondersteunen.

UBS handhaaft het koersdoel van Prosus op 85,00 euro en blijft uitgaan van een korting van 45 procent op de onderliggende bezittingen, vanwege de wederzijdse holdingstructuur van Prosus en Naspers. In de waardering van UBS is het belang in Tencent goed voor 90 procent van de boekwaarde van Prosus.

Het aandeel Prosus biedt een aantrekkelijk instappunt voor beleggers die in Tencent willen beleggen. UBS heeft ook een koopadvies op de Chinese internetgigant.

Het aandeel Prosus stond woensdag op 68,46 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Jason Voorhees
1
Moet je nagaan hoeveel partijen aan het verkopen zijn, kortom als het inkoopprogramma niet liep, zou de koers helemaal door het putje gaan.
Mellowtwo
2
Ik zou zeggen, maak gebruik van deze informatie :)
Het debacel in china heeft ook behoorlijk gedrukt imo.
Leuk instap punt met een kleine inzet. tech is de toekomst, spreiden is het antwoord.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.